PLAN B

Egentlig var planen at eg skulle være på Salomonøyene nå. Eg trodde at det skulle gå, men de aller fleste er nok ikkje overraska over at eg fremdeles er i Norge. Her må eg være til enkelte ting faller på plass: At enten visumet mitt blir godkjent og at eg får invitasjon fra presidenten på Salomonøyene, eller at Salomonøyene åpner opp igjen for tilreisende. Uansett så kan det nok ta litt lenger tid enn først antatt. Forhåpentligvis kan eg reise ned igjen ein gang i løpet av Oktober.

YWAM Ålesund

Så ka skal eg finne på? PLAN B er allerede igangsatt. Eg har reist til Ålesund der eg er med YWAM Ålesund som «Mission Builder» (les potet). Her får eg være med teamet og bygge opp ein veldig spennende visjon. De har nettopp overtatt det gamle Bedehuset, eller Johanneskatedralen som bygget egentlig heiter, midt i byen! Det er ein heilt fantastisk historie der indremisjonen gav YWAM Ålesund heile bygget for 1 kr. Du kan lese meir i innlegget til YWAM Ålesund sine facebook sider.

Vi holder vi på å pusse opp heile bygget, men vi tar det i små porsjoner. I forrige uke mala vi inngangspartiet til kirken og de har allerede holdt på å pusse opp lokalet på bakkeplan i fleire måneder. Her er planen å bygge kontormiljø for fleire kristne organisasjoner og et YWAM Medical Ships Norge kontor! Lederene for YWAM Ålesund er Jan Oskar og Randi som eg møtte i 2017 på legeskipet YWAM PNG. Der har de jobba i fleire år som hhv. kaptein og sykepleier, men nå har de slått seg ned heime på Alnes og er senterledere her samtidig som de har et fokus på Papua Ny Guinea.

Inngangspartiet blei malt i nye friske farger som komplementerer det eksisterende golvet.

Mormor

Ein god ting av at eg har vore i Norge denne sommeren er at eg har fått besøke mormor fleire ganger i hennas siste fase av livet. Mormor har fulgt nøye med på mine reiser og har vore ein stor fan av at eg blei misjonær i YWAM. På samme måte var mormor stor fan av alle sine 6 barn, 15 barnebarn og 20+ oldebarn, og huska til og med bursdagen til de aller fleste. Nå har ho dratt til himmelen, den 1. September, i ein moden alder av 96 år. Ho har hatt et rikt liv og etterlater seg ein fantastisk familie som holder sammen i store og små samlinger. Begravelsen blir holdt om ein uke, og det skal bli godt å samles som storfamilie for å dele sorgen og feire livet.

Dette er mormor for 2 måneder siden. Alltid full av kjærlighet og varme
English EN Norwegian NO