Back in PNG!

I’M BACK!

Etter 3,5 uker i Norge over jul og nyttår, med mange gode gjensyn, jul på fjellet, ski på Hardangervidda og surf på Jæren (uten å bli sjuk – halleluja!), er eg nå endelig tilbake til PNG ombord YWAM Liberty. Det er litt rart å være tilbake, fordi for ein gangs skyld reiser eg ikkje til nåke nytt og spennende men eg reiser tilbake til nåke som er kjent og som eg veit kommer til å bli utfordrende. Samtidig har veldig mye forandra seg ombord på de 4 ukene eg har vært borte og nå er de bare 6 stk av det gamle mannskapet som er igjen på båten. Stemningen ombord er veldig god og vi har et veldig godt lederskap for tiden, i tillegg til et DTS team fra Tonga som fører med seg god stemning.

Skipet skal nå ligge i havn utenfor Port Moresby i 6 måneder der vi skal gjøre vedlikehold på det meste, bl.a de to hovedmotorene på 2600 kW. Eg skal være purser ombord så snart som den nåværende trår av og i mellomtiden tar eg på meg ekstra prosjekter som f.eks internettløsningen ombord.
 

Work work work

Mamma sa det bra – at nå i denne fasen så må eg se på det eg gjør som ein vanlig jobb. Det er ikkje mye evangelisering eller vannprosjekt i denne perioden, men det er fremdeles et viktig bidrag til at denne skipstjenesten kan kunne fortsette. Uten alle frivillige som kommer og gir av sin tid og ekspertise ville ikkje dette skipet klart seg! Det som skjer i kulissene gjør det til slutt mulig for den øyelegen som kommer til gi synet tilbake til mennesker med grå stær.

Vårt fokus er fremdeles det samme, uansett om vi er på outreach eller i teknisk fase; det handler om å elske Gud og elske vår neste. Fellesskapet ombord er utrolig viktig og vi er heldige nå som er ein veldig god gjeng. Men sånt kommer ikkje nødvendigvis av seg sjøl og eg har bestemt meg for at i år vil eg være meir proaktiv for å dra igang sosiale aktiviteter. Når alle drar lasset sammen blir alt så mye enklere!

 

English EN Norwegian NO