DIY Toalett og Seiling

Vi er nå komt over halvveis i undervisningsdelen av vår DTS. Vi har hatt inne fantastisk gode talere som har snakka på kjernetema i livet som kristen, bl.a. om den Hellige Ånd, Bibelsk Verdensbilde og denne siste uken om Jesus som menneske. Alle temaene vi lærer om i er i stor grad forma av personene vi har inne til å tale og de tar ut historier fra egne liv til å vise oss prinsipper. Vi sitter i et klasserom med pulter og stoler, men undervisningen er spennende og engasjerende!

Å bygge et toalett

Undervisning i klasserommet er bare 3 timer til dagen. Utenom det har vi et meander av andre aktiviteter som holder oss opptatt gjennom uken. Et høydepunkt er at vi har bygd vårt eget toalett! Kvar mandag har vi halvannen time der vi lærer om enkel teknologi, og de siste mange ukene har vi bygd et toalett av sement!

Det er egentlig ganske utrolig kor lite man trenger. Vi lagde vår form av mold og la papir over før vi begynte å legge opp sement. Vi spikra sammen ein enkel ramme og brukte ein sokk (!!) fylt med mold til å forme vannfellen. Resultatet blei ikkje akkurat pent ved første øyekast, men med litt kjærleik og tålmod blei jaggu toalettet ganske bra.

Dette er teknologi som er utrolig enkel og som kan fullstendig endre hygieneforholdene i ein landsby. Målet med enkel teknologi er at det kan gjøres med lokale ressurser sånn at de lokale kan ta over og føre prosessen videre. Vi håper å kunne ta denne kunnskapen med oss til Panama og lære det videre der til de lokale.

Seiling

Eg har lenge hatt ein drøm om å seile rundt i Stillehavet, men ikkje før eg kom hit til Hawaii har eg faktisk seilt ein stor seilbåt før. YWAM Ships Kona har ein 44 fot seilbåt som de bruker til å trene opp unge lovende i sjømannskap som kan brukes på ein av båtene som driftes under Ships paraplyen, eller starte opp sin egen båt. Vår DTS er heldig som har mulighet til å seile siden det ikkje går ein sjømannskap skole akkurat nå, og siden vi er så få har alle mulighet til å seile! Vi har delt gjengen i to og drar ut annenkvar uke sånn at alle får muligheten til å delta i alle delene av seiling.

Vi er utrolig heldige og velsigna som får mulighet til å gjøre alt det vi gjør her på denne DTSen. Og det er veldig spesielt for å meg å få være med som ein del av staben. Eg får gjort ein DTS på nytt, og denne gangen på et nytt sted med andre muligheter. Eg ser fram mot outreachen der vi får mulighet til å implementere det vi har lært og eg får bryne meg meir på mine lederegenskaper.

English EN Norwegian NO