Første offisielle outreach med YWAM Liberty

Outreach 1 – Nissan Island

Vår første offisielle outreach med YWAM Liberty er over og det har vore ein stor suksess! Vi var på Nissan Island, ein atoll nord for Bougainville. Der bor det 6000 mennesker og helsetjenestene er meget begrensa. Mange vaksiner vi kom med var sårt trengt blant barna, ein tannlege har de ikkje hatt siden 1995 og ein øyelege har aldri vore der før. For å komme til sånne tjenester er de minst nødt til å reise til Bougainville med ein åpen jolle over åpent hav til ein ganske stiv pris (i tillegg til å risikere sitt eget liv). Derfor var det mange på øyen som har neglisjert sine problemer og var veldig takknemlige for at vi kom. Vi hadde 5 dager med helseklinikker på to basestajoner. I tillegg hadde vi et mobilt team med vaksiner og lege som reiste rundt til forskjellige landsbyer.

Under er et par tall fra våre helseklinikker. Ganske imponerende å nå ut til omtrent 1/6 av øyens beboere på 5 dager!

 • Optometri – 447 pasienter og 349 lesebriller gitt ut
 • Tannlege – 147 pasienter, 361 tenner trekt
 • Barnevaksiner – 243 barn, 937 vaksiner gitt
 • Generelle helsekonsultasjoner – 363 pasienter
 • Grå stær operasjoner – 11 pasienter
 • Totalt antall pasienter – 1211

Eg var leder for community engagement teamet, eller community encouragement som eg ønsker å kalle det fra nå av (eg har fremdeles ikkje komt på ein god norsk oversettelse.. Vennligst kom med forslag). Eg er kjempefornøyd med det vi klarte å oppnå!

Høydepunkter

Mine høydepunkter fra outreachen er:

 • Eg fekk snakka med og oppmuntre de lokale lederne for øyen i lange drag for å diskutere fremtiden og kordan de kan utvikle seg i takt med Guds plan og ikkje bare vestlig innflytelse.
 • Vi engasjerte mange lokale frivillige helsepromotører i klinikkene, og de fekk se og lære av doktorene og tannlegen.
 • Vi fekk dele foran 200 high school studenter kem ywam er og ka skipet YWAM Liberty gjør. 3 lokale crew var tilstede for å inspirere og oppmuntre studentene.
 • Vi distribuerte 95 bøker fra Bibelen oversatt til det lokale språket til de 6 forskjellige grunnskolene på øyen med hjelp fra distriktsadministrasjonen
 • Vi ba for mange mennesker som ikkje blei registrert ein dag pga for lang kø. Ut av disse såg vi mange mirakuløse helbredelser!
 • Fekk tilfeldigvis møte med lederne for den nyoppstarta ungdomsgruppen i den katolske kirken i Tongul. Vi ba sammen og eg fekk mulighet til å oppmuntre de i det de går inn i sin tjeneste.

 

Eg er utrolig takknemlig for å ha hatt mulighet til å møte med og oppmuntre ledere innenfor distriktsadministrasjon, helse, skole og kirke i løpet av de dagene vi hadde på Nissan Island. Det er disse som er nøkkelpersonene til utviklingen av øyen og som har muligheten til å gjøre varige tiltak for fremtiden. Vi er bare et blipp på radaren. Et skip fullt av håp for fremtiden. Men vi kan ikkje løse dette landets problemer for helse aleine. Vi er alt for små for det. Men kanskje møter vi og inspirerer dagens ledere og morgendagens ledere, og om alle står sammen vil dette landet gå mot ein lysere fremtid.

English EN Norwegian NO