Fra Hawaii til Fiji

Det er herlig å være i Stillehavet igjen! Den siste måneden på Hawaii har vært fantastisk på mange måter. Ikkje bare er det et fantastisk sted å være, men så mange brikker har falt på plass i puslespillet som er seilbåten vår og planene for å få den til Salomonøyene.

Den første store brikken er at eg reiser til Fiji om ein uke for å mønstre på ein seilbåt der og være med den i 4 måneder rundt på øyene i Fiji. Ennå meir spennende er at vi skal ha med oss to lokale fra YWAM Solomons som skal være med på seilasen. Dette betyr verdifull erfaring på sjøen, og for ein av de blir dette første gang han er utenfor sitt eget land.

Yachts for Life

YWAM har et initiativ på Fiji som heiter Yachts for Life. Deres mål er å reise til alle de 90 uteliggende øyene med bibel- og ledertrening seminarer (BELT). De har holdt på siden 2016 og vi får være med å seile til både Taveuni og Lau gruppen med denne gjengen. De samarbeider med lokale kirker, myndigheter og YWAM på Fiji.

Arbeidet ledes av Hinrich Kraenzlin, som har mange tiår på nakken i YWAM, og de har to seilbåter: Mandolin og Seahawk. Vi skal få seile med begge båtene mens vi er i Fiji og vil få god og variert erfaring fra forskjellige crew. Eg blei invitert til å være med som styrmann og fekk lov til å invitere med meg to av mine teammedlemmer fra Salomonøyene sånn at vi kan få erfaring på sjøen sammen og forberede oss for å seile med vår egen båt på Filippinene.

YWAM Koha

Dette legeskipet fra YWAM Ships Aotearoa (New Zealand) reiser til Fiji på sin første outreach utenfor egne grenser siden oppstarten i 2019! Mens eg var i New Zealand på min samfunnsutviklingskole la de planer om å reise ut på sin første outreach til Salomonøyene. Det blei utsatt pga utfordringer med myndighetene og COVID. Endelig kan de reise ut, og første stopp blir Fiji. Kanskje til neste år kommer de til Salomonøyene!

Med seilbåtene fra Yachts for Life skal vi seile ved siden av YWAM Koha og hjelpe de med å organisere outreachene i Fiji. Vi kommer til å holde oss på den nordlige siden av Vanua Levu, og planen er å være der fra August til midten av September. Legeskipet vil fortsette ein måned til, men Yachts for Life må videre til Lau gruppen for å kjøre fleire BELT seminar der. Det er greit for meg, for det betyr meir seiling og utforsking av små tropiske øyer.

Vi utsetter seilasen

Ein av grunnene til at vi kan reise til Fiji i 4 måneder er at avreisen mot Salomonøyene fra Filippinene har blitt utsatt ett år. Istedenfor å sette seil november/desember 2022 som først planlagt er nå planen å sette seil i samme periode i 2023. Både YWAM Solomons og Flotilla teamet har vore med på denne avgjørelsen, og eg har fred. Denne ekstra tiden vil hjelpe oss til å forberede oss skikkelig, samarbeide med fleire folk og få alt papirarbeidet på plass i tide. Planen nå er å reise til Filippinene i januar 2023 for å sette båten på sjøen og få testa den skikkelig. Vi satser på å få på plass et team fra Salomonøyene og et team fra School of Seamanship and Navigation (SONS) fra YWAM Ships Kona. Brikkene faller på plass.

YWAM Ships Kona

Det er spesielt å være tilbake til Kona og med YWAM Ships. Det var jo her det begynte for 18 (!!) år siden, når drømmen om å reise til Stillehavet for å bore vannbrønner blei født, og det var YWAM Ships og YWAM Liberty som var min inngangsbillett til min så langt 5 år lange «karriære» med YWAM. Her i Kona har eg mange gode venner fra tiden min ombord YWAM Liberty og det er så kjekt å tilbringe tid sammen.

Mens eg har vore her har eg delt om Salomonøyene ved mange anledninger, og mange på basen har nå fått et hjerte for denne nasjonen. Det er ganske sannsynlig at folk med relasjoner herfra blir med på reisen min videre.

English EN Norwegian NO