Reisen mot Salomonøyene begynner på Hawaii

I måro tidlig, den 20. mai, reiser eg til Hawaii på ein einveisbillett, og eg veit ikkje når eg kommer heim til Norge igjen. This is it! Reisen mot Salomonøyene begynner. Der skal eg planlegge seilbåtprosjektet i detalj sammen med YWAM Ships og YWAM Solomons. Vi har allerede begynt samarbeidet med YWAM Ships på Hawaii mange måneder siden, men nå kan vi begynne et tettere samarbeid i det vi nærmer oss planlagt launch av seilbåten på Filippinene. Samtidig vil det å være nærmere Salomonøyene gjøre kommunikasjonen mye enklere siden vi slipper å sjonglere 3 tidssoner.

Dive in the deep end

Det er ganske mange sommerfugler i magen nå som eg setter ut på denne reisen. Fram til nå har eg gjort så mye eg kan på egenhånd, men i denne neste fasen trenger eg meir folk rundt meg og et tettere samarbeid med de på Salomonøyene. Nå som dette prosjektet nærmer seg realiteten og de siste forberedelsene skal gjøres er det lett at tvilen kryper inn, og då er det viktig at eg er i et godt fellesskap. Dette prosjektet er et trosprosjekt, og det er ikkje sikkert at ting blir som eg tror, men eg må bare gå i den retningen eg kjenner meg leda og ta ett skritt om gangen. Mitt neste skritt er på Hawaii, det er eg iallefall sikker på 🙂

Siden sist

Siden sist oppdatering er det mye som har skjedd. Eg har hatt påskeferie på fjellet med heile familien og eg har vore i Ålesund for å hjelpe de videre på søknadsprosessen med å renovere katedralen. Men mest oppsiktsvekkende er nok at eg fekk til ein tur til England og til Cornwall der eg fekk møte med folkene i Wharram Designs og seile med ein Wharram Amatasi, den båten vi har sett på å bygge sjøl. Disse seilbåtene er både enkle og geniale, og etter å ha tilbrakt så mye tid på ein «moderne» seilbåt tidligere var det forfriskende å seile ombord ein Wharram. Eg fekk være med å både rigge opp båten og dra på seiltur med den, og det er som eg tidligere har sagt: båten er bygd av tre, epoxy og tau, nåke som gjør at den kan fikses med tre, epoxy og tau. Fantastisk 😀

Takknemlig

Eg er takknemlig for disse to årene i Norge som eg har hatt, og det er litt vemodig å skulle forlate alt og alle eg har blitt så glad i. Takk for alle nye og gamle venner, familie og støttepartnere som har vore med på å gjøre disse årene så bra. Eg er heldig som har så mange gode folk rundt meg 🙂

English EN Norwegian NO