Hippt grønt pass

Har du sett nødpasset til Norge? Det er ganske kult faktisk. Hippt vil eg påstå. 

Så, eg har altså fått meg et hippt pass. Koffor? Fordi mitt egentlige pass har gått seg vill i posten. Det har vore i Brussel for å få visum til Papua Ny-Guinea. Det tok lenger tid enn forventa og rakk altså ikkje fram i tide. 

De fleste eg har snakka med i det siste har fått med seg at eg venta på passet i posten.  Men eg har som regel tatt det veldig med ro og vore ganske sikker på at det skulle dukke opp i tide. Eg skal innrømme at eg var litt skuffa når det ikkje kom fram før eg dro (takk til post i butikk på Os som ville rote gjennom morgenposten for meg). 

Heldigvis hadde eg lagt ein nødplan: nødpass. Politistasjonen i Fyllingsdalen fiksa et nytt ordentlig pass til meg på et kvarter. Det er kun gyldig for ein reise, tur retur Papua Ny-Guinea. Og det er grønt! 

Eg rakk flyet mitt fra Bergen til Oslo, og etter å ha kjøpt ein einveisbillett til Salomonøyene fekk eg lov til å komme med flyet som ville ta meg fram via Dubai og Singapore. Det var nødvendig for å holde meg innenfor reglene for turistvisum i PNG som kun gjelder for 60 dager. 

Eg er nå ute i time 32 av reisen min og eg sitter i Singapore og venter på flyet som skal ta meg til Papua Ny-Guinea. Fram til nå har det ikkje vore nåken problem å reise med grønt pass, men nå kommer ildprøven. Kommer eg til å slippe inn i landet? Og vil eg få beholde brunosten?

Oppdatert 30. September: Eg kom inn i landet og eg fekk beholde brunosten! Eg er nå trygt plassert på Pacific Link etter 45 timers reis

English EN Norwegian NO