Hjelpearbeider eller misjonær? 

Avhengig av kem du spør vil du nok få forskjellige svar på hvilken kategori eg havner inn under. Før eg reiste trodde eg sjøl at eg skulle være ein hjelpearbeider, men det tok ikkje lang tid etter eg kom ned hit at eg innsåg at det ikkje var tilfellet.

Eg er ombord mv Pacific Link ilag med to team bestående av totalt 13 DTS studenter fra Kona, Hawaii, samt 8 stab. Teamene er fra samme base som eg var på ilag med familien min i 2004 når vi gjorde crossroads DTS, der eg fekk min visjon for reint drikkevann til Stillehavet. 

Disippeltreningskole er først 3 måneder undervisning og så 2 måneder praksis. De som er her nå er i sin praksis. 

Ungdom i Oppdrag sitt motto er:

Å kjenne Gud og gjøre han kjent

Undervisningen på ein DTS handler om å bli bedre kjent med Gud, mens praksisdelen handler om å gjøre Gud kjent – med andre ord å være misjonær. 

Min rolle

Mitt mål med mitt opphold her nede er å bli kjent med folk og kultur. DTS teamene sitt mål er å komme i kontakt med de lokale for å bygge relasjoner, tjene samfunnet og fortelle om Jesus. Disse to målene passer godt overens, så eg er oftest med de på sine utflukter.

Eg var ikkje forberedt på å være misjonær, og den første dagen var tøff. Eg har ikkje hatt 3 måneder med undervisning, og det å be for andre eller å predikere åpent har alltid vært ein utfordring for meg. Men etter ein runde med meg sjøl innser eg at når eg er her nede kan eg like gjerne gå all in.

Misjonsbefalingen

Som kristne går vi alle inn under misjonsbefalingen:

Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn,  og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!

Matteus 28:19‭-‬20

Det betyr ikkje at alle skal reise til andre siden av jordkloden. Disippelgjøring kan like gjerne gjøres med mennesker heime i kvardagen.

Etter eg bestemte meg for å satse på å følge misjonsbefalingen har eg bedd for ein haug med mennesker og predikert framfor ein liten menneskegruppe. Men mest av alt har eg bare vore et medmenneske og snakka med folk. Eg har latt Guds kraft få virke gjennom meg og fleire mennesker har blitt berørt av Gud.

I bunn og grunn handler det ikkje om meg. Det handler om nåke større enn meg sjøl, å la Gud få kontroll.

Helsearbeid

I neste uke kommer det leger og sykepleiere og vi skal sette opp helseklinikker på avsidesliggende steder på øyen. Då får eg lov til å være «hjelpearbeider», og det gleder eg meg veldig til! 

Det mest givende og meningsfulle eg har gjort her nede er å fikse på sår til barn. Å gi omsorg til folk er like viktig som alt aent. 

English EN Norwegian NO