Bakgrunnshistorien min

Etter 29 år med levd liv innser eg at livet er meir enn bare penger og materielle goder. Å komme til denne realisasjonen krevde et par slag i trynet, men eg kan nå sei med hånden på hjertet at eg har reist meg igjen som ein sterkere person. Slagene kan oppsummeres slik:

I desember 2016 mista eg jobben min i Nordsjøen. I januar 2017 bestemte eg og Cathrine at vi skulle slå opp, ergo eg flytta eg ut av leiligheten i Stavanger og inn i campingvogna på Bore. Eg satt igjen med ein masteroppgave som eg hadde lite motivasjon for å fullføre og eg ser tilbake på livet og innser at eg har utretta særdeles lite.

Dette kombinert fører til at eg begynner å fundere på meininga med livet, slik som så mange mennesker har gjort før meg. Eg kommer ikkje fram til ein dypere meining enn reproduksjon og overlevelse, samt «enjoy the ride», når eg kun skal inkludere verdslige verdier. Det var først når eg inkluderte ein høyere makt som har skapt oss mennesker til å være annerledes enn dyrene med et design for kvar enkeltindivid at livet gav meining. 

Eg har tidligere vært det eg vil kalle ein aktiv kristen, men har i voksen alder jaga etter verdslige verdier og «det perfekte liv», nåke som har ført meg lenger og lenger vekk fra Gud. Som den bortkomne sønn kom eg fram til realisasjonen at livet var bedre før og eg søkte tilbake til min himmelske Far. 

Sist gang eg følte eg var ordentlig på riktig spor i forhold til Guds plan for mitt liv var tilbake i 2004. Då var min familie på DTS(disippeltreningsskole) på Hawaii og der fekk eg et ønske om å gi reint drikkevann til øyer i stillehavet. Denne tanken har aldri sluppet heilt taket og har delvis ført meg til å bli petroleumsingeniør (å bore etter olje er vel ikkje så forskjellig fra å bore etter vann?). Men sjøl om tanken alltid har vore i bakhodet har eg aldri gjort nåke meir med den.

Nå som eg havna på bar bakke hadde eg ein gyllen mulighet å realisere drømmen min, og etter et par prøvelser bestemte eg meg for å satse 100% på å følge Gud. Eg blei leda mot Papua Ny-Guinea og kom i kontakt med YWAM Ships Norge. I tre uker av sommeren var eg på KRIK Høyfjellsenter på Opptur, og deretter solgte eg unna det meste eg hadde og flytta resten heim på gutterommet på Os.

For kvar ting eg blei kvitt følte eg meg meir og meir fri. Frigjort fra verdens lenker og åpna for Guds ledelse. Nå har eg vore to uker i Papua Ny Guinea og eg har aldri følt meg meir levende 🙂

English EN Norwegian NO