Livet ombord og veien videre

Livet ombord YWAM Liberty består for det meste i jobb. Jobb jobb jobb. Dette er forsåvidt som forventa og tidligere annonsert, men her kan man bruke uttrykket: «lettere sagt enn gjort». Å stå midt oppi all denne jobben kan være overveldende og demotiverende. Det er tøft arbeid, ofte opp til 12 timer for dagen, av og til uten særlig avbrekk. De fleste jobber i enormt varme forhold, enten det er ute på dekk, i maskinrommet eller i byssa. Alle disse stedene har godt over 30 varmegrader og mye svette. Eg sitter som regel inne i aircondition og gjør administrative ting. Eg skal ikkje klage.

Arbeidet som nå gjøres er ein forberedelse på arbeidet som skal gjøres. Vårt medical ship kan ikkje gjøre klinikker uten dette vedlikeholdet. Det er mye jobb! Her kreves det 15 mann ombord, minimum. Nå er vi 35 mann, derav 23 jobber fulltid ombord på forskjellige prosjekt. Det er sprøtt å tenke på at her er alle frivillige og alle kommer på eget initiativ. Vi er mennesker fra heile verden, fra 15 forskjellige land, som samles på et skip her i Papua Ny-Guinea. Vi er her for å dedikere vår tid, våre penger og vår kompetanse til å tjene et land, et folk, våre «naboer», vår Gud. Det er sterkt.

Vi jobber og strever i ukedagene så helgene blir verdifull tid å utnytte. Port Moresby står ikkje akkurat høyest på verdens turistdestinasjoner. Faktisk så er det fryktelig få vestlige mennesker som er ute blandt «vanlige folk», nåke som gjør vår tilstedeværelse veldig godt mottatt. Ein av min favorittaktiviteter her er å ta bussen sammen med de lokale. Eg har hatt mange gode samtaler i den settingen og mange gode minner. Alle vi møter på viser ein fantastisk gjestfrihet og kjærlighet som er så typisk her

Mitt nyttårsforsett i år har vært å være meir proaktiv. Spesielt her vi ligger til kai i Motukea utenfor Port Moresby er det godt å få et lite avbrekk fra skipslivet. For å kunne arrangere nåke her er det viktig å være ute i god tid i forkant og det er viktig å ha gode forbindelser, nåke som våre lokale frivillige heldigvis har. Eg prøver som regel å reise ut kvar lørdag på et eller aent eventyr. Vi har arrangert tur til både Adventure Park og Nature Park for å se på krokodiller og paradisfugler. I tillegg har eg endelig fått gjort nåke eg har drømt om siden eg først kom hit: å dykke i PNG! Eg har fått gjort mitt første vrakdykk og fått se et enormt mangfold av liv under vann.


HAWAII

Neste skritt på reisen blir Hawaii! Eg reiser dit om kort tid for å være med som stab på DTSen som starter i April. Planen var opprinnelig å være med som stab på DTSen ombord YWAM Liberty, men etter mange endringer i både det eine og det andre blei det til at eg ender opp på Hawaii. Dette er nåke eg gleder meg veldig til! Både å få ta del i ein meir vestlig DTS, men og fordi eg får nå jobbe sammen med tre fra langtidsteamet i Bougainville.

Det er 14 år siden min familie reiste til Hawaii, der heile denne reisen min på sett og vis starta. Nå er det tilbake til utgangspunktet og det blir spennende å se ka som er i vente!

English EN Norwegian NO