Norge 2023

Det er utrolig kor fort tiden har gått! Plutselig er eg tilbake på flyplassen og peker nesen mot Salomonøyene igjen. På ein måte føles det ut som eg har såvidt vore heime, mens på den andre måten har enormt mye skjedd på kort tid! Livsforvandlende kan man kalle det. Så i dette innlegget vil eg gå over kronologisk min tid heime i Norge/Europa og alt som har skjedd.

Danmark

Min tur heim begynte i Danmark der eg møtte Naomi sin familie. Vi hadde ein fantastisk fin tid sammen med foreldrene hennes og søskenene. Eg følte meg veldig godt mottatt og følte meg fort som heime. Alle sammen reiste vi ein tur til Vest-Jylland der vi bodde i ein campinghytte ein helg. Akkurat som i barndommen. Det var ein god tid til å slappe av og puste litt.

Norge

Eg hadde satt opp et litt tettere skjema i Norge der mitt mål var å vise frem Naomi til alt og alle! Stakkars mamma fekk mindre enn ein uke sammen med Naomi tilsammen, men det var nok til at ho er meir enn velkommen inn i familien 🙂 Eg ville vise fram de Norske fjell til Naomi, så vi gjekk tre fjelltopper. Preikestolen endte opp med å være i full tåke, Møsnuken var og oppe i skyene og det sludda! Den siste fjelltoppen var Storhornet på Godøya, og endelig hadde vi utsikt! Og bra var det, for på den fjelltoppen hadde eg planlagt nåke spesielt…

Forlova!

På toppen av Storhornet hadde eg lenge planlagt å fri. Faktisk så hadde tanken slått meg allerede når vi først blei sammen i Fiji. Eg hadde med meg to venner for at Naomi ikkje skulle fatte mistanke, og heldigvis blei det heile ein stor overraskelse! På toppen dro eg opp ein ring og gjekk ned på kne. Svaret blei et rungende ja! Då var det fram med champagnen (Magnum Cider fra Europris) og feire! Stefan tok enormt mange gode bilder og film fra hendelsen.

Eg har satt sammen ein film fra forlovelsen som ligger ulista på youtube: youtu.be/XdL_ImTZkjQ Filmen min er kanskje litt lang på sine 5:35 minutter, men Naomi har og laga ein reel som ligger på hennas instagram som er mye kortere: instagram.com/p/CzhI_ghtkoN/ Om du ikkje allerede følger Naomi på instagram vil eg anbefale deg at du gjør det! Ho er enormt flink på å dele historier underveis 🙂

Yachtmaster Offshore

Ett av målene mine med å komme heim denne gangen var å bli sertifisert RYA Yachtmaster Offshore. I slutten av oktober reise eg og Naomi til England der vi hadde et par dager med hennas familie der før turen min gjekk videre til Portsmouth der eg flytta ombord Bright Star. Opplegget var et 5 dagers kurs og ein 2 dagers eksamen. Vi var tre kandidater ombord som alle skulle ta eksamen og hjelpe kvarandre som mannskap. Det var ein flott og lærerik uke og eg kan stolt sei at eg er ein sertifisert kaptein.

Tilbake til Salomonøyene

Nå sitter eg på flyplassen i Danmark og venter på Naomi. Sammen skal vi fly til Salomonøyene. Reiseruten er lang og vi kommer ikkje fram til Salomonøyene med det første. Fra København har vi ein 48 timers reise for å komme til Fiji. Der må vi vente et par dager før vi kan reise videre til Salomonøyene. Når vi er fremme skal vi hjelpe til med Pacific Games (ein slags OL for Stillehavet) og feire jul på Salomonøyene. Turen tilbake til Vaka Hop’e begynner på nyttårsaften! Det er ein spennende tid som ligger foran og masse utfordringer.

Vi trenger din bønn for denne sesongen. Om samhold oss i mellom og for god integrering tilbake på basen som forlova par. Om du har skreve deg opp på bønnelisten og lurer på koffor du ikkje har mottatt nåke, så er den fremdeles ikkje lansert. Men den kommer snart på Whatsapp! Om du vil være med å be, send meg gjerne ditt Whatsapp nummer så skal eg legge deg til 🙂

English EN Norwegian NO