Om YWAM Solomons

YWAM Solomons er den einaste YWAM basen på Salomonøyene. Den ligger i et område kalt Burns Creek, like utenfor hovedstaden Honiara. Basen er ein ekte «bush base» med enkle levevilkår og for det meste med fokus på lokale innbyggere når det kommer til disippelgjøring. Den drives nå av to bestyrerpar, et par fra Salomonøyene og et par fra Sveits.

Sveitserene Mark og Mary kom til basen for litt over et år siden og har gjort et par oppgraderinger når det kommer til levekomfort. De har installert et stort solcellepanel som distribuerer strøm til lys, vannpumpe, kjøleskap og vaskemaskin. I tillegg har de introdusert et nytt kokeapparat som drives av sagmugg som er veldig effektivt. Sanitære forhold er bra på basen med septiktoalett og rennende vann til håndvask.

Vann er det nok av iallefall. I prosessen med å utvikle sitt eget boreutstyr har Mark bora fleire brønner på basen, og ein elektrisk vannpumpe fører vannet opp i et vanntårn som sørger for trykk på utløpene. Kjøkkenet har et sawyer filter som gjør vannet heilt reint.

Basen er ein del av YWAMs University of the Nations med tre kurs: Ein DTS (disippeltreningskole), ein DBS (disippelbibelskole) og et kurs som kaller Community Technology Trainings der de har fokus på vannboring, biogass og bygging av hus. Det sistnevnte er unikt i UofN og er mye takket være ståpåviljen til Mark. 

Hjemmesiden til basen finner du ved å klikke her.

English EN Norwegian NO