Panama, here we come!

Nå er det straks avreise for vår DTS outreach til Panama. I morgen reiser vi ned et team på 7 personer til å tjene side om side med eksisterende YWAM initiativ i landet. Første stopp er Outpost Panama (klikk for lenke til facebook siden). Dette er ein base som blei gitt til YWAM Ships i 2014 og som ligger på øyen Bastimentos i Bocas del Toro provinsen. Basen er kun tilgjengelig ved båt og ligger strategisk til blandt Ngäbe indianerene. Etter litt over ein måned der reiser vi til YWAM Boquete for å jobbe med deiras eksisterende arbeid med de lokale og Ngäbe indianerene. Deretter går turen tilbake til Hawaii for debrief.

Møt teamet

På bildet over ser du fra venstre: Brandon (36 år fra California, teamleder), meg (teamleder), Lanae (18 år fra NZ), Gracelyn (19 år fra Washington State), Brooke (23 år fra Indiana), Jonathan (22 år fra Canada) og Clay (26 år fra Missouri). Meg og Brandon er utrolig godt fornøyd med teamet vårt. Vi er ein veldig god gjeng med et stort spektrum av ferdigheter og personligheter. Den siste uken har vi jobba mye sammen med å sette istand ein team kultur og forberedt oss på å reise ut sammen.

Ngäbe indianerene

Ngäbe er den største indianerstammen i Panama og er på ingen måte ein unådd folkegruppe. De har bibelen på eget språk og folket er som regel medlemmer av den katolske kirke. Men som i Papua Ny Guinea (og som Norge for 1000 år siden) er det ein del problemer når kultur skal flettes inn med religion. Animisme og voodoo er dagligdags og kvinner er fremdeles verdsatt lavt. Det er stor fattigdom med 91% av folket kategorisert under ekstrem fattigdom (> $2/dag) og arbeidsløsheten er òg over 91% (kilde: Wikipedia).

Vårt oppdrag

Som nevnt over skal vi komme inn og jobbe side ved side med eksisterende arbeid i Panama. Dette er viktig ettersom vi innser at forandring krever tid og innsats, så vi ønsker å oppmuntre og hjelpe de som allerede står i arbeid der nede. Ngäbe indianerene kommer til å være ein stor del av folket vi ønsker å sikte oss inn på, men det kommer og til å være ein del aent vi skal gjør. På Outpost Panama skal vi hjelpe til med å bekjempe jungel for å lage hage, bore ein brønn (!) og vi skal prøve å bygge toalett og sandfilter som vi har lært her. I tillegg skal vi muligens være med på å plante et kunstig rev for å øke fiskepopulasjonen. Vi vil lære meir når vi kommer ned dit og eg vil prøve å gi ein bedre oversikt i neste oppdatering 🙂

English EN Norwegian NO