YWAM Liberty

Tiden flyr når man har det kjekt, og eg lurer virkelig på kor det blei av de siste 6 ukene. Eg har nå forflytta meg fra Kimbe i West New Britain til hovedstaden Port Moresby. Her har eg mønstra på den «norske» båten fra YWAM Medical Ships, YWAM Liberty. Eg seier norsk med hermetegn, for båten driftes i samarbeid med YWAM Ships fra Hawaii og sammen drar vi lasset økonomisk og administrativt. Her skal eg være i to uker og hjelpe til med ka enn de trenger hjelp til. Nå fyller eg ein slags administrativ rolle kombinert med IT support ombord. Eg hadde ingen idé om ka eg skulle ombord før eg kom hit, og for å være ærlig så aner eg ikkje mye meir nå som eg er her, men eg har klokketro på at eg er meint å være ombord akkurat under denne tiden og at Gud har ein plan.

YWAM Liberty er ein mye større båt enn eg på forhånd kunne forestille meg. Som ein tidligere forskningsbåt og isbryter for de franske myndighetene i Sørishavet har den tonnevis med utstyr og kvaliteter, som bl.a ein haug med norsk utstyr. Bare her på broen er Norge meget godt representert med de fleste kontroller fra Ulstein Propeller AS, Tenfjord og Kongsberg marine. Båten er 65.5m lang, eller 215 fot, har ein dødvekt på 949 tonn, ein gross tonnasje på 1753 tonn og to motorer med totalkapasitet på 4600 kW (for de som har peiling på sånt).

Det er utrolig kult å kunne være her så tidlig i fasen og kunne være ein del av arbeidet som gjøres med båten før den skal ut i tjeneste. Denne båten er ein enorm oppgave å ta fatt på, men vi tror på at Gud har ein plan og at han har kontroll. Om du vil være med å støtte arbeidet som blir gjort er det alltid muligheter til å gi donasjoner til YWAM Medical Ships Norge.

English EN Norwegian NO