Bibelprosjektet mitt

Eg oppdaga tidlig at mange folk her i Papua Ny-Guinea ikkje har tilgang på Bibelen. De fleste er kristne og går i kirken, men veldig få har ein bibel. Og de få som har ein bibel har den som regel på engelsk. Det er ein utfordring i Papua Ny-Guinea at utdanningssystemet skal foregå på engelsk og alle bøkene skal være på engelsk, men alle er ikkje nødvendigvis flinke i engelsk.

Eg meiner at man skal lese bibelen på et språk som ligger hjertet nært. Det er over 800 språk i dette landet, men et språk som samler dette folket er Tok Pisin, eller Pidgin. Alle i landet snakker det språket mye bedre enn engelsk, og for nåken er det hovedmålet etter stammespråket har dødd ut pga forflytting i landet. Det aller beste hadde selvfølgelig vore å få bibelen på sitt eget stammespråk, men det er et prosjekt som er større enn det eg kan få til.

Siden eg blei kjent med mennesker i Kimbe som er tørste etter å lære meir om Gud men uten tilgang på Bibelen har eg gjort det til mitt prosjekt å få tak i bibler som eg kan dele ut gratis til mennesker. I Kimbe var det veldig vanskelig å få tak i til ein overkommelig penge, men eg fekk kjøpt inn fem nye testamenter som eg fekk delt ut, blandt annet til Brian som eg skreiv om i mitt første nyhetsbrev. På bildet under kan dåke se meg og Brian når eg var på besøk med det nye testamentet, og sjøl om eg glømte å ta bilde av Brian med boken ser dåke at han som bodde i nabosengen lånte den og begynte å lese med ein gang.

Eg har siden fått kontakt med «The Bible Society of Papua New Guinea» der eg kan få kjøpt heile bibelen på Tok Pisin til 100 kr per bok. I dag var eg der borte og kjøpte to esker med bibler, 24 stk, som eg tenker å dele ut til de lokale frivillige som jobber på denne båten. Bøkene er delvis sponsa av ein venn fra Sandnes som ønskte å være med å bidra og delvis fra egen familie.

Eg ønsker å kjøpe inn fleire bibler og fordele de mellom de forskjellige YWAM båtene, sånn at fleire mennesker får tilgang på Guds ord. Vil du være med å bidra? Eg planlegger å kjøpe fleire bibler rundt den 5. desember.

For 100 kr kan du gi ein bibel til ein person i Papua Ny-Guinea!

Du kan overføre til meg på vipps (47634017) eller bankkonto 5270.11.36942 om du føler for å være med 🙂

Brian synes det er heilt topp å ha tilgang på Guds ord!

English EN Norwegian NO