Året 2022

2022 har vore litt av et år! Eg begynte året i Norge, og har siden reist på kryss og tvers jorden rundt både med båt og med fly, og har tilslutt endt opp på Salomonøyene. Det har vore litt av ein reise å komme tilbake hit etter eg forlot stedet i 2020, og det føles godt å være tilbake, om enn for ein kort stund. Nå har 2023 begynt, men før eg begynner å se fremover vil eg først ta et lite tilbakeblikk på det som nok er mitt mest spennende år så langt.

Året 2022 har egentlig bare handla om ein ting: Å forberede meg til å seile fra Filippinene til Salomonøyene med båten vår, VAKA HOP’E. Eg har fokusert på å få meir erfaring som skipper, og å bygge team for Salomonøyene og Filippinene. Nå som eg ser tilbake på året som begynte som ein plan på et papir kan eg konstantere at det har gått mye bedre enn planlagt, takket være Guds ledelse. Eg har gått skritt for skritt, og litt om litt så har det store bildet begynt å bli klart. I dette inlegget vil eg skrive litt om et par skritt eg har gått i år 🙂

Steg 1: Seileerfaring

Mot slutten av 2021 begynte vi å innse at vi ville frakte båten vår fra Filippinene til Salomonøyene som et YWAM team for å bygge eierskap til båten innad i YWAM. Eg ville være del av det mannskapet og for at det skulle skje trengte eg meir seileerfaring.

Gjennom diverse kontakter hørte eg om ein seilbåt YWAM har i Kroatia, eg tok kontakt med de, og mot slutten av januar reiste eg på ein einveisbillett til Kroatia for å seile med YWAM Split i ein uke. Planen var å finne ein båt å være mannskap på videre, uten å vite at omtrent ingen seiler der på den årstiden. Men mens eg var der fekk vi kontakt med Stephen og Kerry ombord båten Thankfulness, to YWAMere med egen seilbåt. De var klare til å sette seil sørover med Rhodos i Hellas som mål, og de trengte mannskap! Eg seila med de i 6 uker, fra Kroatia, gjennom Montenegro, Albania og Hellas, før eg mønstra av i Milos i Egeerhavet. Eg og Stephen delte på alt av seiling, og eg fekk enormt mye god erfaring på den turen!

Etter turen min på Thankfulness reiste eg til Kanariøyene for å være med på Elida sin havpassasje til Gibraltar, og eg fekk ein tur til England der eg fekk seile med ein Wharram Amatasi, ein lignande båt som vår, sammen med CEO for Wharram Designs Hanneke Boon.

Steg 2: Hawaii

I planen min for 2022 så skulle eg til Hawaii i mai. Eg visste ikkje koffor det var viktig, men eg hadde ein sterk følelse av at eg måtte være i Hawaii i mai. Så mot slutten av mai reiste eg til Hawaii, etter å ha overtalt YWAM Ships basen om å la meg bo hos de. Mange viktige kontakter blei forma mens eg var på Hawaii, men allerede på dag 2 skjedde tingen som var heile grunnen til at eg trengte å være på Hawaii i mai. På dag 2 blei eg invitert til Fiji.

Seilbåten vår er ein del av et YWAM initiativ som heiter Flotilla, så mens eg var på Hawaii jobba eg på kontoret sammen med de som leder det initiativet. Andre dagen på kontoret hadde de planlagt et møte med Fiji gruppen, og eg blei invitert til å ta del i møtet. I det møtet var kun Hinrich, lederen for Yachts for Life i Fiji, og han gjorde forberedelser for den kommende seilesesongen. Eg tenkte for meg sjøl at det hadde vore så kult å seile med de i Fiji, og ønska at eg hadde hatt tid til det tidligere. Like etterpå inviterer Hinrich meg til å komme og seile med de heile sesongen i Fiji! Han hadde sett bildene mine fra seilingen eg gjorde i Middelhavet og han gav meg et seriøst tilbud. Etter litt tanke og bønn sa eg meg villig til å reise dit, på ein betingelse: viss eg fekk ta med meg to mannskap fra Salomonøyene.

Steg 3: Bygge mannskap

Den største utfordringen med å flytte båten vår fra Filippinene til Salomonøyene er at vi ønsker å ha et mannskap bestående av to vestlige og to fra Salomonøyene der alle er del av YWAM. Ingen fra YWAM Solomons har seileerfaring, og vi visste ikkje heilt kordan det skulle fungere. Men når eg blei invitert til å seile i Fiji såg eg muligheten til å invitere to fra Salomonøyene til å lære å seile der i trygge rammer. Som ein bonus er Fiji kanskje det billigste landet å reise til fra Salomonøyene, og som bekreftelse åpna landet grensene akkurat når de trengte å være på Fiji. Vi seilte rundt Fiji i 3 måneder sammen, og tilslutt hadde vi alle fått mye meir erfaring og ein tydeligere ide om ka det innebærer å seile sammen over lang tid og store avstander i forskjellige forhold.

Eg har skreve 4 innlegg om min tid på Fiji som du kan sjekke ut her i kategorien Fiji.

Steg 4: Planlegge Filippinene

Eg er prosjektleder for båten vår i Filippinene, og eg er ansvarlig for å få på plass alle detaljene som skal på plass for at båten skal seile til Salomonøyene. Sjøl om vi kjøpte båten i august 2021, har eg ennå ikkje sett an, men eg har jobba mye med planleggingen. Nå er planen å sjøsette båten i januar 2023, utruste den for seilas, og seile de første 500 sjømilene mot Salomonøyene innad i Filippinene i mars.

Etter tiden på Fiji reiste eg til Salomonøyene og sammen med lederskapet der blei vi enige om å gjøre denne første biten kun sammen med et team fra NAV skolen på Hawaii. Så i november reiste eg tilbake til Hawaii og fekk samla et team som skal være med til Filippinene. Å reise tilbake til Hawaii gav liten meining når eg endelig hadde komt fram til Salomonøyene, men nå som eg ser tilbake på det så er eg så glad for at eg dro og kunne ta del i NAV skolen og bygge personlige relasjoner med teamet mitt før vi reiser til Filippinene i januar.

Året 2023

Neste år kommer til å fortsette i samme spor som 2022. Det handler om å jobbe mot å få båten vår fra Filippinene til Salomonøyene og alt det innebærer. Januar til Mars vil vi være på Filippinene og få erfaring med båten vår som gjør oss bedre rusta til det som venter. Sjølve seilasen fra Filippinene til Salomonøyene er planlagt til begynnelsen av 2024, så resten av 2023 handler om å gjøre forberedelser til dette. Eg kommer nok til å bli værende i Melanesia og jobbe med å bygge opp teamet fra Salomonøyene. Vi satser på å kunne reise til Fiji igjen for å gjøre ein NAV skole der med fleire fra Salomonøyene. Detaljene er ikkje på plass heilt ennå, men ein ting er sikkert: 2023 kommer til å bli et spennende år!

Takk for i år!

Med det gjenstår det bare å ønske alle ein god jul og godt nytt år! Eg feira julen i Australia ombord legeskipet YWAM PNG sammen med ein norsk delegasjon på 12 andre nordmenn. Det var godt å ha ein såpass norsk jul når eg er så langt vekke fra heime. Nyttår feira eg på Salomonøyene sammen med basen og kirken der. Ikkje så mye nyttårsrakketter, men massevis av nødbluss! Det er godt å kunne begynne 2023 ut fra hovedbasen min: YWAM Solomons.

Tusen takk til alle som følger med på min reise, og spesielt takk til alle som er med å bidrar praktisk, økonomisk og i bønn! Uten dåke ville ingenting av dette vært mulig.

English EN Norwegian NO