Teamet er samla!

Etter ein måned på Hawaii er det største utbyttet at eg har samla et team som skal være med meg til Filippinene og sjøsette båten vår i januar 2023. Dette er ein massiv milestein, og den siste måneden har eg bare fått meir og meir sommerfugler som ein påminnelse om at det vi skal til å begi oss ut på er ekte. 3 karer fra «School of Navigation and Seamanship» ved YWAM Ships Kona møter meg i Filippinene i januar for å klargjøre og sjøsette båten vår, og forhåpentligvis seile de første 500 nautiske milene mot Salomonøyene.

Vi hadde vårt første team møte ombord seilbåten Makana som de bruker under NAV skolen, og på veien ut hadde vi vår første team building excercise, kordan komme seg ut uten ein jolle? Vi endte opp me å padle ut 3 stk i ein kayakk med ein hengende bak på et surfebrett. Kayakken tok inn vann, og det gjekk litt sakte, men stemningen var på topp og eg tror dette teamet kommer til å gjøre det veldig bra! Gutta fra front to back i dette bildet er Payton, Joseph, meg og Zach. Go team!

Undervise på Hawaii

Sjøl om eg bare skulle undervise community development i Primary Healthcare skolen (som gjekk bra), så endte eg i tillegg opp med å undervise i NAV skolen ein uke. Eg var med på ein seilas ein helg der vi endte opp med å finne mye vind og lite erfaring med fenomenet. Når hovedlæreren var sjuk kommende uke fekk eg muligheten til å steppe inn og undervise om det vi hadde lært fra den seilasen. Det var utrolig gøy å undervise ut fra det lille eg har lært de siste årene, og eg ser meg sjøl gjøre dette meir i tiden som kommer. Spesielt når båten vår kommer til Salomonøyene er det viktig å kunne undervise seiling på ein bra måte.

Et viktig navn

Etter å ha eid båten vår i over ett år har vi ennå ikkje hatt et navn for den. Eg har alltid sagt at navnet må komme fra folket på Salomonøyene, og under seilasen vår i Fiji ba eg Billy og Sammy om å tenke på det. På slutten av turen min til Fiji og Salomonøyene kom Billy med navnet til båten vår: VAKA HOP’E. Navnet betyr båten med håp på Rovianna språket i Salomonøyene. Vaka er velkjent i heile Stillehavet og betyr båt, eller kano, mens hop’e er ordet for håp som tidligere ikkje fantes på språket før evangeliet kom og bibelen blei oversatt. Vårt ønske for båten vår er å introdusere håp i vanskelige situasjoner på tvers av Salomonøyene.

Nåtid

I skrivende stund er eg i Australia. Her blir eg værende til etter jul då turen går videre til Salomonøyene og så Filippinene i begynnelsen av januar. Her i Australia tar eg tid til å connecte med venner, jobbe litt meir fokusert med planene for Filippinene og slappe av over jul. Allerede denne helgen var eg ute på ein seilbåt med ein venn og vi fekk det beste delfinshowet eg nåken gang har sett! De svømte og lekte med båten vår i over ein halv time. Heilt fantastisk! Eg satser på å skrive ein slags årsrapport mot slutten av året, så stay tuned for det. Inntil videre ønsker eg alle ein velsigna juletid!

English EN Norwegian NO