Avskjed med YWAM Liberty

Etter snart to uker ombord er det allerede tid til å sei farvel. Eg har hatt ein fantastisk tid her ombord med mange flotte mennesker. 17 stk ombord er frivillige fra Papua Ny-Guinea som jobber gratis og faktisk betaler for å bo ombord. De er nåken av de mest hardtarbeidende menneskene eg har møtt. I steikende solskinn jobber dekksmannskapet med å fjerne rust og male på nytt. Og i tillegg til å jobbe fulle dager er det alltid nåken på vakt i både motorrom og på dekk. Allikevel var humøret alltid på topp og felleskapet ombord er heilt spesielt.

Nå som vi går inn i tørrdokk for å male skroget og gjøre målinger for resertifiseringen av båten blir dagene annerledes. I tillegg til våre 17 ombord vil det komme fleire for å fjerne rust på skroget og male det på nytt. Vi får strøm fra land og sikkerhet av havnen, så alt mannskap er fritatt fra vakter for å kunne jobbe med båten. Vi har venta på å få lov til å bli tatt opp på land i snart ein uke nå, men alt her nede skjer på Papua Ny-Guinea tid og vi ligger fremdeles på sjøen. Vær gjerne med å be om at vi skal kunne komme oss opp og få gjort unna alt arbeid i tide.

Når eg kom ombord båten feira de med ein veldig inkluderende volleyballkamp i lasterommet. I dag har vi hatt ein fantastisk avskjed med lovsangskveld der omtrent alle deltok. Allsangen tok heilt av på Tok Pisin og eg sang med så godt eg kunne. De gav meg ein bilum med PNG flagg til gave og ønska meg lykke til videre på min ferd. Eg fekk og sjansen til å gi ein bibel til kvar av de tidligere i dag, så eg håper det vil være til velsignelse for kvar enkelt.

Neste kapittel

Grunnen til at eg reiser fra Liberty er fordi eg kom til landet med et nødpass og er nødt til å reise ut innen 60 dager. Hadde det ikkje vært for det ville eg fortsatt ombord på båten. Men eg har alltid hatt fred inni meg om at Gud har ein plan med alt. I går fant eg ut at eg skal reise til YWAM Solomon Islands og at eg skal være der i to veldig spennende uker. I mellomtiden håper eg å kunne få ordna aid-worker visum på riktig måte denne gangen og reise tilbake til PNG med dokumentene i orden.

Farvel Liberty! Det har vært ein ære å være med på et lite kapittel av din reise.

English EN Norwegian NO