Vann! 

Eg begynte med høye ambisjoner. Eg skulle fikse reint drikkevann for alle i Stillehavet. Eg skulle forske og komme opp med ein revolusjonerende måte å rense vann på, og den skulle være billig. Når eg tilslutt hadde redda verden skulle eg skrive ein doktorgrad og lære vekk mine verdifulle kunnskaper.

Okay, det er kanskje litt overdrevet, men det gjekk i de baner for ca 6 måneder siden. Etter den tid har eg jekka meg ned litt, satt litt meir realistiske krav. Det gjekk fra at eg ønska å rense vann i stor skala til at eg ønska å rense vann for kanskje ein landsby, eller iallefall et par hus.  Det bør vel være overkommelig?

Men nei. Eg måtte jekke meg ned ennå meir. Det skal ikkje handle om meg og min stolthet, det skal handle om å tjene andre. Møte mennesker og lære de å kjenne. Så eg satte ned målet mitt til å kartlegge vannforhold på de stedene eg endte opp. Det bør kem som helst klare.

Nåken har kanskje lagt merke til at tittelen på nettsiden min gjekk fra «Reint drikkevann i Papua Ny-Guinea» til bare «i Papua Ny-Guinea»? Vel, eg endte opp med å gjøre ca ingenting relatert med vann og eg endra det. Håpte at det skulle havne under radaren og at ingen skulle spørre spørsmål.

Tilslutt la eg bare alt fra meg. Det spiller ingen rolle ka eg gjør så lenge eg får være med som ein tjener i Guds rike. Og eg meiner det! Eg har sjelden følt meg så fullkommen som eg har gjort de siste to månedene. Eg har gått gjennom ein prosess og blitt forma som person, og eg tror det var akkurat det Gud ville for meg.

Salomonøyene

Takket være nødpasset og turistvisum måtte eg ut av Papua Ny-Guinea innen 60 dager, og Salomonøyene har alltid følt riktig ut. Eg har ikkje visst ka eg skulle gjøre her, trodde kanskje at eg skulle ta meg litt ferie og få surfa litt, og eg hadde slått meg til ro med det. Men under bønn to dager før eg reiste fekk eg for meg at eg skulle oppsøke YWAM Solomons og etter litt intens googling fant eg nummeret til lederen. Han sa så fint at «Joda, du må gjerne komme, men vi er litt travle her borte. Vi driver og borer vannbrønner…»

De borer vannbrønner! Det er jo det eg alltid har drømt om! 

Allerede første dagen min her fekk eg se ein brønn. De var ferdig å bore og holdt på å sirkulere. Nordsjøen kom tilbake som flashbacks og alt gir meining. Systemet er veldig enkelt å forstå og eg gleder meg enormt til å få være med på ein heil dag med boring. Eg skal være her i to uker, og forhåpentligvis får eg være med på iallefall tre brønner. 

Stay tuned! 

Oppdatering:

I løpet av mine to uker på Salomonøyene fekk eg være med å bore ein brønn. Som alt aent i stillehavet er ikkje tid så viktig og planer sklir ut. MEN, det var ein fantastisk god opplevelse å være med å bore denne eine brønnen. Det blir som reversed engineering der målet er å se kor enkelt det går an å gjøre ting. De har enkle hjelpemidler, men det er veldig effektivt allikevel. Brønnen blei bora i sand og lausmasser, men 5 meter blei unnagjort på ein under ein time. Med alt forarbeidet og avslutningen tok det ca 3-4 timer å ferdigstille brønnen.

Boreteamet er godt fornøyde rundt ferdig brønn

English EN Norwegian NO