Ein annerledes jul og planer for det nye året

Gledelig jul alle sammen! Årets julehøytid blir feira langt vekke fra Norge i veldig utradisjonelle juleomgivelser. Istedenfor grantrær har vi papayatrær og palmetrær. Istedenfor snø og kaldt er det varmt og klamt. Eg kan ikkje sei at eg har den samme julefølelsen som eg har i Norge, men istedet er det ein aen god følelse som følger denne tiden. Følelsen av å være på rett sted til rett tid med de riktige folkene. Vi er på outreach til Salomonøyene med skolen i transformativ utvikling og vi er kommet godt i gang!

Men først…

Resten av skolen på New Zealand gjekk veldig fort! Vi var travelt opptatt med blant annet feltoppdrag til ein Maori landsby i nærheten av øst-Kapp på New Zealand, og med å skrive et avsluttende prosjekt der vi skulle lage ein plan for å komme til et fiktivt samfunn og bruke alle prinsippene vi har lært. Mitt samfunn var ikkje så fiktivt siden eg har valgt YWAM basen på Salomonøyene. Her er vi nå og eg føler meg ganske sikker på at her skal eg tilbake

Fremtidsplaner

Det var i uke 6 at alt endelig falt på plass. Eg innsåg at all min YWAM erfaring over de siste to årene – YWAM Medical Ships Norge, YWAM Solomons, YWAM Liberty, YWAM Ships Kona og YWAM Furnace (YWAM Ships NZ) – alt konvergerer på Salomonøyene i 2020. Både YWAM Liberty og det nye skipet YWAM Koha planlegger å legge sine outreacher til Salomonøyene neste år og eg føler meg spesielt utrusta til å kunne spille ein viktig rolle i det puslespillet.

Så planen er å reise tilbake igjen til Salomonøyene etter skolen er over for å tjene ved basen her og for å kunne være tilgjengelig for YWAM Ships. Kordan ting vil se ut akkurat er foreløpig litt uklart, men i løpet av tiden min her på Outreach skal eg nok få ein bedre idé.

Julefeiring

Vi reiser til ein landsby på Malaita der Hilda, baselederen, er fra. Vi skal feire jul med hennas familie på tradisjonelt vis. Eg er enormt spent på å få feire jul der eg får se ein heilt aen kultur. Det blir garantert ein jul eg kommer til å huske!

God jul og godt nyttår!

English EN Norwegian NO