Ny Sesong i New Zealand

Siden sist oppdatering har eg vært på fire kontinent; eg reiste fra Hawaii via USA heim til Norge, og etter 3,5 uker i fedrelandet reiste eg via Hong Kong til New Zealand der eg nå er. Tidsforskjellen fra Hawaii til her er 23 timer. Det ville vært logisk å kunne reist rett fra Hawaii til New Zealand og spart kroppen for unødvendig jetlag, men tiden heime var absolutt verdt det!

Borte bra men heime best

Siden denne livsstilen starta for vel over to år siden har eg lovt meg sjøl å prøve å reise heim minst ein gang i året. De siste to sesongene har eg vore heime til jul, men i år blir annerledes. Den lille pausen mellom mitt engasjement på Hawaii og New Zealand gjorde at eg fekk anledning til å reise heim ein liten svipp, og den sjansen lot eg ikkje gå fra meg!

Eg er så sykt takknemlig for alle menneskene eg fekk møte og alt eg fekk gjøre på turen min heime. Den kunne ikkje blitt stort bedre. Familien samla seg ved fleire anledninger, mange fjelltopper blei bestege og mange venner blei besøkt. Eg lånte pappa sin motorsykkel for å kjøre rundt landet og besøke mange som ellers ikkje kunne bli besøkt, og i samme slengen fekk eg ein episk MC tur. Høydepunkt er det mange av, men høyest står nok all kvalitetstid sammen med familien.

Nytt kapittel

Et kapittel er over og et nytt er i gang. Eg har endelig komt meg til New Zealand for å ta skolen i transformativ utvikling (Transformational Development School) ved YWAM Furnace. Eg har vært her i 4 uker allerede og tiden flyr! Siden eg kom hit har eg hatt tema som teamdynamikk, bibelsk verdensbilde, prinsipper i samfunnsutvikling, spirituell kartlegging og denne uken; engasjementmetoder i landsbyer.

Det vi lærer her er heilt grunnleggende for å kunne gå ut og hjelpe til med samfunnsutvikling. På mange måter er det moderne utviklingsarbeid (bærekraftig og langtidsretta), men i tillegg tar vi hensyn til at mennesket har ein åndelig dimensjon. Bibelen har vore rettesnor for det vestlige samfunn, og mange av prinsippene som har gjort vesten ledende i verden har bibelske røtter. Nøkkelen til suksess, på mange måter, er bibelen.

Vi er som regel fullt opptatt her på basen med skolearbeid, men i helgene prøver vi å komme oss ut i frisk luft. New Zealand er nydelig! Og det er et deilig klima, ganske likt Norge. Klassen vår er meg og 3 jenter (bilde nede til venstre), samt 4 stab.

English EN Norwegian NO