Et liv på Salomonøyene

Eg har endt opp i Norge denne sommeren for å ta del i to bryllup. Det har sånn sett vore planlagt lenge, men denne epidemien var det ingen som forutså. Det klør i meg å komme tilbake til Salomonøyene, men eg må uansett minst vente til 20. august. Deretter gjelder det å få tillatelse til å reise inn til Salomonøyene.

Eg kan ikkje gjøre nåke aent enn å vente og be for øyeblikket, men eg er ikkje akkurat lei meg for at eg er i Norge denne sommeren, for Norge er digg! Den siste uken spesielt har eg fått feriert skikkelig i heimelandet med tur til Hardangervidda, kajakktur i skjærgården utenfor Strøno, tur til Stord og surfetur ned til Jæren. Norge altså <3

Ein annen stor fordel med å være heime er at eg får reflektert mye over det eg skal til å begi meg inn på. Tradisjonelt er eg veldig spontan og tar ikkje mye tid til forberedelser eller refleksjon før eg hiver meg over et prosjekt, men denne gangen har eg masse tid og ingen unnskyldninger for dårlig forberedelse. Eg har et par gode erfaringer fra de forrige årene som eg vil implementere inn i min nye sesong, og i tillegg har eg nå tid til å lese meg skikkelig opp på Salomonøyenes historie og kultur (nåke som eg har hatt lyst til å gjøre lenge).

Å bygge ein heim

Det er utrolig kor mye som går an når man lever ut av ein bag. Komfort er ikkje så viktig, man spiser det man får servert og gjør det man får tilbudt. I YWAM driver vi mye med «Outreach», eller korttidsmisjon, der mindre team reiser ut i fra 2 uker til 2-3 måneder for å være misjonær. Du gir av deg sjøl 110%, opplever fantastiske ting, bor på mange rare steder og kommer heim heilt utslitt. Det er omtrent sånn mine siste par år har vært.

Denne gangen er planen å gjøre det annerledes. Eg skal faktisk flytte til Salomonøyene. Eg skal bo der, ikkje ut fra ein bag, men eg skal bygge et liv der. Eg er utrolig spent og eg gleder meg til å sette i gang! Eg skal få et rom som eg skal dele med ein tysk frivillig som kommer omtrent samtidig. Vi skal få bygge egne møbler fra røff plank (her kommer møbelsnekker-genet fra bestefar godt inn), og vi skal til og med få bygge et bad. Eg håper å få satt inn et lite kjøleskap og ein liten kokeplate for å kunne oppbevare og lage litt egen mat. Eg vil fremdeles være aktiv på baselivet, men samtidig blir det deilig å ha et eget sted å trekke seg tilbake til.

I tillegg håper eg å få tak i et fremkomstmiddel for å kunne komme seg rundt på øyen mens eg er der. To år er tross alt ganske lenge og uten ein bil er man stuck på basen, og det blir fort litt einsformig i lengden. Det ville vært digg å komme seg rundt på øyen på tur i helgene, til kirken på søndagene, til matbutikken på kvardagene og ellers rundt på prosjekt i «jobben» for YWAM Solomon.

Eg kjenner at eg gleder meg til å reise tilbake til Salomonøyene! Denne gangen kommer det til å bli annerledes på mange måter. To år kan fort kjennes litt lenge ut (spesielt med tanke på alt det eg har gjort de siste to årene), men denne gangen kommer det til å bli et heilt aent fokus. Eg skal flytte til Salomonøyene og starte et liv der. Det skal bli kjekt!

English EN Norwegian NO