Farvel Hawaii

Min sesong med YWAM Ships Kona er over.

Siden Juni 2018 har eg jobba med YWAM Ships Kona, først 8 måneder på skipet YWAM Liberty som Community Engagement Leader og Purser, deretter 6 måneder som DTS staff ved YWAM Ships basen i Kailua Kona, Hawaii. Det har vært et fantastisk år+ med utrolig mange opplevelser og erfaringer som har strekt og forma meg til ein bedre mann.

I skrivende stund er eg på vei tilbake til Norge. Dette er ein liten omvei på vei til New Zealand der eg skal ta skolen i Transformational Development some begynner 30. september, men det er absolutt verdt det! Eg får verdifull tid med familie og venner før eg trår inn i denne neste sesongen.

Transformational Development School

Dette er ein YWAM skole som blir holdt årlig hos Furnace basen i New Zealand. Her lærer man samfunnsutvikling i et bibelsk verdensbilde der transformasjon av mennesker og samfunn skjer gjennom kraften av Guds ord. Ein meir fyldig forklaring på engelsk kan du finne på skolens heimesider.

Prinsippet er faktisk ikkje heilt ulikt kordan det vestlige samfunn blei stifta i sin tid. Eg har lest «Boken som skapte din verden» av Vishal Mangalwadi den siste tiden, og denne boken tar for seg kordan Bibelen faktisk forma det vestlige samfunnet vi kjenner i dag. Det er ein relativt dyp bok, men ein som er utrolig fascinerende og som eg absolutt vil anbefale.

Eg har ønska å ta denne skolen siden eg hadde ein uke undervisning på temaet i Salomonøyene. Den uken snudde fullstendig opp ned på mitt syn av utviklingsarbeid og siden den gang har eg vore overbevist om at dette er måten å gjøre det på.

Det nytter ikkje å komme inn for å «fikse problemer» når det er verken eierskap eller forståelse for det som blir presentert. Den einaste løsningen er at forandring kommer innenfra den lokale kulturen. At ønsket om å forbedre sin egen situasjon kommer fra hjertet og ikkje fra meg.

Eg håper og tror at denne skolen vil utruste og klargjøre meg til å gjøre denne typen utviklingsarbeid i Stillehavet.

DTS Outreach til Panama

Outreachen er over og vi har alle nettopp fullført ein ukes debrief i Kona.

De siste to ukene av vår outreach var med den største YWAM basen i Panama – YWAM Boquete. Her jobba vi for det meste med ein lokal misjonær ifra Mexico i områdene rundt David. Vi hjalp til med et helsesenter for underernærte babier, holdt et program for SOS Barnelandsbyer, holdt gudstjeneste med ein Ngäbe menighet, lekte med barn med kreft, brukte tid med eldre i gamlehjem, gav ut mat til barn og mødre og mye meir. Vi fekk et glimt inn i livet som ein misjonær og vi fekk hjelpe vår kontakt Johnnie i hans arbeid.

Outreachen vår var ein suksess og vi kom tilbake med mange gode historier. I videoen under kan du få et lite innblikk i kordan vi hadde det 🙂

English EN Norwegian NO