Ferdig i Ålesund

Det går mot slutten for meg her i YWAM Ålesund. Eg har gjort min gjerning her og det er på tide å begynne å bevege meg mot Stillehavet igjen. Det blir ikkje å reise så alt for langt heilt ennå, men fra November og fram til Jul blir eg å finne på Grimerud. Der skal eg være for å forberede planen for seilbåten, fokusere på fundraising og gjøre meg klar til avreise. Eg ønsker og å bygge nettverk med større deler av Ungdom i Oppdrag Norge, og YWAM Grimerud er hovedsenteret vårt der mange folk både jobber og drar gjennom.

Åpning av kontorene

Endelig! Etter over ett år med arbeid så står kontorene ferdige nede på gateplan for katedralen. Der eg har før stått og pusta inn hundre år med støv og muselort er det nå moderne, lyse og godt ventilerte kontorer. Det har vore et privilegium å få være med på heile prosessen og nå kunne få nyte et godt kontormiljø den siste måneden min her.

Vi hadde ein åpningsseremoni i midten av Oktober, og eg fekk holde ein liten tale i den forbindelse siden eg har vært ansvarlig for dette arbeidet. Jan Oskar fortalte litt fra begynnelsen av reisen, og kordan Randi faktisk såg for seg akkurat det vi har nå bygd første gang ho kom inn i rommet. Så Randi som visjonæren fekk æren av å klippe båndet for rommet og innvie kontoret. Ekstra staselig var det for meg at min egen tante Randi var på besøk disse dagene og fekk være vitne til åpningen av kontorene.

Det er vanskelig å forklare den enorme forskjellen som har skjedd her nede. Eg har gått over alle mine gamle bilder, og uten å gå for dypt i detalj så har eg prøvd å lage ein side ved side sammenligning som kan hjelpe å illustrere det fantastiske som har skjedd over det siste året.

Gode venner

Eg har funne litt av ein gjeng her i Ålesund! Et skikkelig bra knippe kvalitetsmennesker som ikkje finnes maken til. Når eg tenker tilbake på Ålesund og ka eg kommer til å savne, så er det først og fremst menneskene. Her har eg funne venner for livet, og det er sjelden vare.

Først er det menneskene på UiO basen som står ut. Det er ein heilt egen inkluderende atmosfære på basen den siste tiden som har skapt mange gode øyeblikk. I tillegg har vi reist mye på tur og forma sterke bånd sammen.

Eg har og funne ein flott gjeng med folk i kirka mi i Ålesund, Pinsekirka Sentrum. Her har eg vore med og styrt skjerm over mange søndager, og har blitt kjent med mange kjekke folk. Spesielt nå etter at landet åpna opp igjen har eg begynt å bli godt kjent med denne flotte gjengen.

Men mest av alt kommer eg til å savne min andre familie, Boge familien. De har tatt meg inn i sitt hus, ut på tur og inn i sitt hjerte. Det er vanskelig å beskrive med ord kor mye disse menneskene betyr for meg, men det mest beskrivende ordet eg kommer på er familie.

Veien videre

Nå skal eg være på Grimerud fram til Jul for å fokusere på seilbåt prosjektet og forberede meg på å reise ut. Eg vil og bruke tiden min her til å bli bedre kjent med fleire folk i UiO Norge og kunne lære av all den kompetansen som er på dette stedet. I tillegg vil eg bruke denne tiden på å prosessere og debriefe de siste 4 årene mine i YWAM. Eg har hatt et fullt kjør i 4 år nå, og det er på tide å sette seg ned og jobbe gjennom alt eg har lært for å kunne ta dette med meg videre. Eg er på et bra sted for å kunne gjøre nettopp dette.

GODE NYHETER! Seilbåt oppdatering

Til slutt har eg veldig gode nyheter ang seilbåten vår! I går mottok vi ein gave på 100 000 kroner til YWAM Solomons Support! Dette gjør det mulig for oss å starte på byggeprosjektene for båten på Filippinene som er heilt nødvendig for å få fremgang på prosjektet. Vi skal kjøpe inn ein spesialisert utenbords motor til seilbåten og bygge ein integrert krybbe til den. Vi skal og forsterke begge kjølene sånn at den kan tåle påkjenningene ved å lande på strand bedre. Eg er så enormt takknemlig for denne gaven og timingen kunne ikkje ha vore bedre.

Om du er interessert i dette prosjektet og ønsker å høre meir så er det bare å ta kontakt! Det finnes og mye informasjon på www.solomons.no

English EN Norwegian NO