Spennende planer for 2022!

2021 har vært et fantastisk år på mange måter, og heilt annerledes enn forventa på andre måter. Eg har ikkje fått reise til Salomonøyene sånn som eg først trodde, men istedet har eg fått være med på så mye meir. Eg har vore DTS stab på friluftssporet i Ålesund og dratt på fjellturer, båtturer og andre turer med ein gjeng fantastiske studenter og stab. Eg har fått være med på ein outreach i Nord-Norge ombord ein gammal fjordabåt fra Nord-Hordaland der vi bl.a. delte om YWAM Medical Ships’ arbeid i Papua Ny Guinea. Eg har vore ein del av ein fullstendig transformasjon av lokalene på gateplan på Johanneskatedralen, og åpningen av kontorene til YWAM Medical Ships Norge og YWAM Ålesund. Ikkje minst har eg fått nye venner for livet og ein sesong som har gjort Ålesund til min heimebase i Norge.

Seilbåt prosjektet 2021

Det er liten tvil om ka hovedfokuset mitt har vore dette året når man ser på innleggene eg har skreve. Allerede 4. Januar 2021 begynte ideen om å bygge seilbåter på Salomonøyene, og ein knapp måned seinere begynte eg å snakke om å kjøpe ein seilbåt. Det er morsomt å se tilbake på kor ivrig og urealistisk eg var i min målsetting, men vi har hatt fremgang! Etter ein lang prosess for meg sjøl og sammen med teamet fra Salomonøyene og Tyskland bestemte vi oss endelig å kjøpe båten i august 2021, og den 1. september var båten vår! Det er fremdeles ein del ting som må fikses og oppgraderes før vi kan seile til Salomonøyene, men etter ein generøs donasjon den 1. november fekk vi igangsatt båtbyggeren til å gjøre nåken av de mest nødvendige oppgraderingene, og ikkje minst kjøpe den mest kritiske delen: motoren.

Seilbåt prosjektet 2022

I den opprinnelige planen skulle vi seile båten med ein profesjonell kaptein fra New Zealand i februar 2022, men nå er den planen endra. Istedenfor sikter vi mot å seile i november/desember 2022, og forhåpentligvis kan vi rekruttere vår egen kaptein innad fra YWAM. Dette vil spare oss mye penger, og eg er i samtale med ein kaptein som er interessert i å gjøre denne reisen. Eg ønsker òg å være med på båten, så eg har planer om å opparbeide meg seilerkompetanse i løpet av første halvdelen av 2022. Det er ikkje småtteri å skulle seile fra Filippinene til Salomonøyene. Faktisk er det like langt som å krysse Atlanterhavet! I overkant av 5000 km eller 2700 nautiske mil. I tillegg blir det viktig når vi først kommer til Salomonøyene at eg faktisk kan å seile.

Båtbygging

Ideen om å bygge egne båter er fremdeles i live, bare at det ligger meir inn i framtiden, og mest sannsynlig er det ikkje eg som skal stå ansvarlig for denne delen (phew!). Vi har komt i kontakt med ein gjeng båtbyggere på Hawaii som for tiden holder på å bygge ein båt som skal til Salomonøyene(!!). Denne gjengen har ein visjon om å dra til Salomonøyene for å lære bort båtbygging der ein gang i fremtiden. Dette er fantastiske nyheter og eg ønsker å kunne reise til Hawaii for å bruke tid med de og kanskje lære litt om båtbygging. På Hawaii er og YWAM Ships Kona som eg har vore med tidligere, og de er ein del av å bygge internasjonalt nettverk for flotilla visjonen på Salomonøyene. Dette kan være et viktig kontaktpunkt for tiden videre.

Den siste tiden

I november flytta eg fra Ålesund til Grimerud for å kunne fokusere meir inn mot planleggingen av neste år, bygge nettverk med UiO Norge og prosessering av de siste 4 årene. Det er et flott felleskapet på Grimerud denne sesongen, med Fire & Fragrance DTS og alle fast stab på Grimerud eller i nasjonal sammenheng.

I slutten av November så reiste eg til Sveits for å møte med Jonas som er med i seilbåt teamet for Salomonøyene. Dette var første gang vi møttes etter 1,5 år med samtaler på messenger og skype. Han er ein fantastisk type med et hjerte for Salomonøyene, og det var veldig kjekt å treffes i person. Vi blei godt kjent over helgen og fekk drømme sammen om veien videre mot Salomonøyene 🙂

Nå går straks turen heim til jul der eg skal få møte niesen min for første gang på Sandnes. Eg har blitt onkel! Det skal bli skikkelig godt å komme heim til jul og bruke tid sammen med de man er aller mest glad i.

Takk for i år!

Takk til alle som har fulgt meg på denne reisen så langt, og som leser oppdateringene mine. Takk til alle som kommer med oppmuntringer og meldinger underveis, og takk til alle som ber for meg. Spesielt takk til alle som er med å støtter meg økonomisk, som eg foruten ikkje ville klart å gjøre det eg gjør. Det betyr så utrolig mye at så mange fortsatt støtter meg gjennom denne usikre sesongen i Norge.

Har du lyst til å være med som ein økonomisk støttespiller inn i det nye året? Eg vil trenge all hjelp eg kan få, både for meg sjøl personlig og for seilbåt prosjektet. Du kan sjekke ut andaas.net/stotte for kordan du kan være med å støtte min tjeneste, eller solomons.no/gi for å gi ein gave til YWAM Solomons Support. Send meg gjerne ein epost om det er nåke du lurer på 🙂

Og med dette vil eg sei takk for i år! Eg ønsker deg og dine ein riktig god jul og et godt nytt år!

English EN Norwegian NO