Å bygge visjon

Den siste uken har vi hatt besøk av Andreas Nordli, lederen for Ungdom i Oppdrag Norge, og han har lært oss kordan vi kan bygge ein visjon. Han satte ord på mine tanker den siste tiden rundt innkjøpet av seilbåten. Han sa:

Visjon er aldri en ting, men effekten av det tingen kan utgjøre.

Med andre ord, visjonen er ikkje seilbåten, men det seilbåten kan utgjøre under YWAM Solomons sitt eierskap. Det potensialet denne båten kan ha for de lokale som er stab og for mennesker de vil få mulighet til å hjelpe. Med denne seilbåten kan vi ta på oss samfunnsutviklingsprosjekter i områder der det tidligere ville vært umulig å komme til på kommersielt vis. De lokale som vil få ansvar for denne båten vil ha mulighet til å utvikle seg som sjømenn og innenfor sikkerhet og lederskap.

YWAM Solomons’ utrolige 5 år

Eg har ein enorm tiltro til YWAM Solomons fordi eg har sett ka de har fått til de siste 5 årene. På den tiden har de gått fra å utvikle ein enkel borerigg for å vore vannbrønner til nå å ta på seg samfunnsutviklingsprosjekter innenfor vann og energi infrastruktur. De har tatt på seg prosjekter som tidligere har faila med andre aktører, men fordi vi satser på lokale ledere som har fått kunnskapen de trenger hos YWAM Solomons, og fordi vi er ein kristen frivillig organisasjon, får vi innpass i landsbyer der store hjelpeaktører aldri kommer heilt til. De har nå gjort fleire vann-infrastruktur installasjoner i samarbeid med lokale myndigheter, og nå nylig fekk de et oppdrag i å installere 9 solcellepanelsystemer på helseklinikker på Makira som blei gjennomført suksessfullt.

Mine framtidsplaner

Nå har eg vore i YWAM Ålesund 1 år lenger enn planlagt. Når eg kom hit i August i fjor var planen å bare være her midlertidig fram til eg fekk tillatelse til å reise til Salomonøyene. Vel, sånn gjekk det ikkje, og det er eg glad for. Eg er enormt takknemlig for den tiden eg har fått i Norge, både for å ha tid til å reflektere, men og for alt eg har fått lov til å bety for YWAM Ålesund.

Planen videre er å bli i Norge fram til Januar 2022. Innen den tid har vi forhåpentligvis klart å samle inn nok midler til å få båten sjøsatt og sendt avgårde til Salomonøyene. Då reiser eg isåfall til Filippinene for å ta del i sjøsettingen av båten og få sendt den avgårde med Chris Bone og mannskap som skal seile til Salomonøyene. Mens eg er i Filippinene er planen å bygge relasjoner med YWAM Ships Filippinene og et annet kristent båtbyggeri, i tillegg til å lære av Andy Smith som har bygd vår båt og som bygger mange båter i året. Når så seilbåten er sendt avgårde er planen å komme meg til Salomonøyene på et vis.

Det å få båten til Salomonøyene har et definert tidsperspektiv, for viss ikkje vi får seilt avgårde fra Filippinene innen Februar må båten muligens vente i ett år til før vi kan få den ned pga. værvinduet. Båten må seile over ekvator fra den nordlige halvkule til den sørlige, og vind den veien skjer kun når det er syklon-sesong på den sørlige halvkule og de store værsystemene suger luft fra nord. Så eg har litt press på meg for å få gjort unna fundraiser jobben effektivt nå i de nærmeste månedene.

I mellomtiden får eg gjort litt av det eg liker aller best: å leke i bølgene

Fremdrift i YWAM Ålesund

Den siste tiden har eg gjort enorm framgang på å få ferdigstilt kontorene i første etasje på katedralen. Et av de store prosjektene eg har jobba med det siste halvåret er å få på plass ventilasjonssystemet, og nå er endelig den jobben gjort! For å få inn ventilasjonsaggregatet måtte vi ta ut eine vinduet til gaten og få den 350 kg tunge pallen gjennom ved å bruke stillas og andre ting vi kunne finne. Det gjekk! Og etter å ha satt inn gips rundt det tekniske rommet har vi satt inn maskinen og eg har hatt æren av å legge de siste svære rørene på plass. Det var litt av et puslespill med forskjellige vinkler og avstander, men nå er jobben gjort og det føles ut som et kunstverk i egne øyne. Eg er iallefall fantastisk fornøyd med egen innsats 🙂 Nå er det veldig snart åpning av kontorene for YWAM Medical Ships Norge her i Ålesund, så om du er i området er du velkommen innom!

Det røret som kom på plass der var ein skikkelig hodepine,
men så sykt deilig å få til tilslutt!

Det er vanskelig å vise frem dimensjonene på et bilde,
men du er velkommen innom, så skal eg vise deg 😉

English EN Norwegian NO