VLOG – Livet på Salomonøyene

Dette er siste dagen min på ywam basen her på Salomonøyene. I måro tidlig reiser eg videre til Western Province med ein gjeng for å gjøre ein 2 måneders outreach. Då skal vi ha fokus på evangelisering, undervisning og frivillig dugnadsarbeid.

Vi skal faktisk ha med oss ein bag med rugbyutstyr som vi skal bruke for å undervise skoleelever. Vi har hatt litt undervisning av Solomon Rugby de siste ukene og i går hadde vi et coach kurs for å vite ka vi skal fokusere på når vi skal lære det videre. Eg har aldri spilt rugby før eg kom hit til Salomonøyene, men sporten begynner å vokse på meg etterkvart som eg forstår meg på den.

VLOG

De siste ukene har eg tatt et par videoer av basen for å prøve å forklare kordan livet mitt er her. Det er veldig vanskelig å forklare kordan det er å bo her med ord, så eg ville prøve å vise med video. Dette er første gang eg har laga denne typen videoer, men eg håper det er kjekt og informativt å se på. Ein ting er sikkert og det er at livet her er fullstendig annerledes enn livet i Norge.

Boforhold

Dette er dagens video der eg viser kordan eg har bodd de siste tre månedene. Eg går gjennom soverommet mitt, sanitærforhold, guttenes soverom og de nye bygningene på basen. Underveis får vi møtt diverse lokale studenter og et par av ungene på basen.

https://youtu.be/pj2HWptcDX4

Hagearbeid

Hagen er utrolig fascinerende her på Salomonøyene. Alt gror her og alle hus har sin egen hageflekk der de planter mesteparten av det de spiser. Eg viser kordan de planter casava og utviklingen av denne rotgrønnsaken, eg går via litt flora og fauna og viser kordan banantrær fungerer (dette ante eg ingenting om før eg kom hit). Vi avslutter med ein hageflekk der vi vokser salat og luker rundt. Underveis får vi møte på nåken av den lokale staben i tillegg til et par studenter.

https://youtu.be/fhC6n_yhBDE

Matlaging

Matlaging er og et interessant tema her på basen. Alt blir tilberedt over åpen flamme og det er et par smarte løsninger her. Dagens rett er tunfisk (sponsa av min kjære mor og mormor) som vi har hatt to ganger i uken de siste 6 ukene.

https://youtu.be/-WoWrFBuEGE

Det var alt eg hadde å vise fra basen. Kom gjerne med spørsmål eller kommentarer! Det er alltid interessant å høre innspill 🙂

Eg gleder meg til å komme til Western Province der vi mest sannsynlig kommer til å få meir fersk fisk. Det blir spennende å se kordan det blir og kordan ting vil se ut. Eg satser på at eg vil kunne sende ein oppdatering mens eg er der borte og.

Peace out!

English EN Norwegian NO