Mannskap for Vaka Hop’e

Vi er akkurat ferdige med SONS skolen og 3 måneder på Fiji har flydd forbi. Vi har seila rundt Viti Levu med 2 båter i 5 uker og vi har tatt både Day Skipper og Yachtmaster teorikurset, samt Day Skipper Praktisk kurset. Dette er ein massiv suksess for skolen vår! Samtidig har ikkje tankene mine vore langt unna Filippinene og Vaka Hop’e. Mitt personlige mål med denne skolen var å ferdigstille mannskapet for Vaka Hop’e seilasen til Salomonøyene i begynnelsen av 2024, og eg er glad for å meddele at vi har hatt god fremgang!

Tre igjen

I begynnelsen av skolen hadde vi 5 studenter med fokus på Fiji og 5 studenter med fokus på Salomonøyene. Nå som skolen er ferdig har vi fremdeles 5 med fokus på Fiji, men bare 3 med fokus på Salomonøyene. Ein student måtte reise heim pga. Malaria tilbakefall og Zach som var med meg på Vaka Hop’e tidligere i år har fått nok av seiling. Så nå er det meg, Sammy og Naomi igjen. Både Sammy og Naomi var med meg å seile på Fiji i fjor og begge to er supergira på å bli med videre på Vaka Hop’e seilasen! Vi trenger fremdeles ein fjerdemann, men venter i spenning på å se kem det blir.

Introdusering av mannskapet

Naomi fra Danmark var faktisk den første personen som spurte meg om å bli mannskap på Vaka Hop’e for over ett år siden. Den gangen, uten å kjenne ho, svarte eg at eg tviler på at ho som kvinne har lyst til å være med på båten vår pga. dens enkle levekår. Siden den gang har ho motbevist meg. Ho dukka opp på Fiji i fjor, uten å vite at eg var der, og blei et viktig medlem av Mandolin mannskapet. Etterpå reiste ho til Salomonøyene der ho nå blir omtalt som ein lokal i feil hudfarge. Nå er ho tilbake til Fiji ombord med meg og Sammy, og ho har bevist gang på gang at ho både kan tåle det meste og er ein nøkkelperson for trivsel ombord.

Sammy fra Salomonøyene er tilbake til Fiji igjen og har nå både meir seileerfaring og fått sertifisering, men ennå viktigere har fått sjøltillit og blitt veldig komfortabel på sjøen. I fjor reiste han til Fiji uten ha vore ombord på ein seilbåt før, og i år kan han reise tilbake med et day skipper sertifikat. For han, som aldri før har reist ut av sitt eget land før, er det stort å seile rundt Fiji. Men ennå større for han blir det å skulle reise til Filippinene og seile til Salomonøyene!

Sammys reise

Sammy fra Salomonøyene kommer fra enkle levekår. I fjor var hans første utenlandsreise til Fiji, der han fekk sitt første pass bare to dager før avreise, og i år hans andre tur til Fiji. I fjor betalte vi for reisen hans fra basen, men i år har vi valgt å stole på Gud for finanser. Han bestilte biletter uten å ha penger, og neste dag mottar han ein konvolutt fra ein slektning med akkurat det han trenger for å betale bilettene. Kostnaden for skolen hadde han heller ikkje, men han reiste i tro allikevel. Ein skipper vi seila med på Fiji i fjor hører at Sammy er tilbake og velger å sponse skolen for han.

Hjelp Sammy til Filippinene!

Neste steg på reisen er et ennå større skritt i tro! Å reise til Fiji for ein som Sammy er allerede ufattelig, men å skulle reise til Filippinene er nesten umulig. For å få med Sammy til Vaka Hope seilasen har vi valgt å søke om hjelp fra fleire folk. Vi har skreve Sammys første nyhetsbrev, og håper at folk som eg og Naomi kjenner vil være med å sponse han. Om du vil være med å hjelpe Sammy kan du sende penger til meg via vipps 47634017 og eg vil sette det til side for Sammys crew fund. Les nyhetsbrevet via denne linken, eller fra bildene under:

Neste steg

Nå som skolen her i Fiji er over har eg et par uker med kvile og forberedelse for Vaka Hop’e seilasen. I midten av september reiser eg tilbake til Salomonøyene der målet er å gjøre forberedelser for Vaka Hop’e sin ankomst. Eg vil ha med meg Sammy på å gjøre forberedelser, i tillegg må vi jobbe på Sammys visa situasjon for Filippinene og Indonesia. Etter ein måned på Salomonøyene går turen til Thailand der eg skal være med på ein global lederkonferanse for YWAM. Det blir ein spennende tid der alle store høvdingene fra YWAM kommer og visjon for fremtiden blir til. Etter det går turen tilbake til Europa og Norge, der eg har et par uker pause med besøk til forskjellige steder, før turen går til England der eg skal ta kapteineksamen for RYA Yachtmaster Offshore.

Takk for at du er med meg på reisen!

YWAM Koha 2023
English EN Norwegian NO