Nord Norge, Renovering og Seilbåt

Dette blir et litt meir klassisk nyhetsbrev, med litt meir fokus på her og nå, men samtidig et lite innblikk i planene for Salomonøyene. Eg har ikkje fortalt så mye om ka som har skjedd i Ålesund i det siste, og eg tenker det er på tide å gi ein liten oppdatering. Spesielt siden eg for øyeblikket ikkje er i Ålesund, men på ein båt som har gått tur retur Ålesund – Tromsø med outreach teamet fra DTSen i Ålesund.

DTS

Siden januar har vi hatt 32 studenter fra 12 forskjellige land på basen i Ålesund som har gjort ein disippeltreningsskole. Det er ganske utrolig at alt har gått bra med så mange mennesker fra så mange land nå midt i pandemien, men vi har levd etter ein veldig god smittevernsplan og har gått inn i «bobler» når smittesituasjonen i Ålesund tilsa det. Eg har vore med som deltidsstab for «Outdoor track» der vi har gått på turer opp til to ganger i uken, og har hatt to fokus-uker med friluftsliv med studentene.

DTS Outreach

Nå er DTSen på outreach, og siden de ikkje kunne reise til Papua Ny-Guinea og helseskipet, som var planen, reiser de istedet rundt i et skip i Nord Norge. Sammen med MS Bruvik har vi reist heilt til Tromsø og er nå på vei sørover igjen. Igjen så har det vore ein god smittevernsplan som har gjort dette mulig. Neseborene våre har blitt utsatt for coronatesten fleire ganger underveis, og alle ombord hadde 7 dagers karantene før de fekk lov til å møte folk.

Eg joina båten i Bodø den 18. Mai og har blitt med turen sørover. Vi har besøkt fleire steder på veien der ungdommene fra DTSen har satt i stand ungdomskvelder med grilling og henging. Det er ikkje like utprega evangelisering her i Norge som det ville vært i PNG, men istedenfor fokuserer vi på å være tilstede for ungdommen, fokusere på relasjonsbygging, men samtidig være åpen for spørsmål om tro. Det er mange som har spørsmål, men som gjerne ikkje vil spørre «de voksne», men når ungdom på egen alder kommer er det meir nysgjerrighet.

Samtidig som DTSen har sin outreach har vi óg benytta sjansen til å dele om legeskipsarbeidet i Papua Ny Guinea. På veien har vi invitert alle som vil til å komme på presentasjon ombord MS Bruvik for å høre om arbeidet. Det er primært derfor eg er invitert ombord, for å kunne dele om Papua Ny-Guinea og hjelpe Jan og Randi med presentasjonene. Vi har møtt mange folk, og spesielt helsefagarbeidere, som har vore veldig interessert i arbeidet! For å få et lite innblikk, dersom du er interessert, kan du sjekke ut videoen under:

https://youtu.be/_cEpMYnMHqw

Renovering av Katedralen

Samtidig som DTSen har gått i vår har eg og hatt ansvar for renovasjonen av det gamle bedehuset, som vi nå har døpt om til katedralen. Eg har vore ansvarlig både for arealet på gateplan som skal bli til YWAM Medical Ships kontorer, og for å planlegge ein fullstendig rehabilitering av fasaden på bygget. Fasaden kan vi tidligst ta neste år pga ein lang søknadsprosess med kulturminnefonnet for å få midler, men i mellomtiden tok vi ein dag med studentene der vi malte den nederste delen av fasaden. Et deilig ansiktsløft!

Sammen med studentene har vi brukt to dager i uken til renovasjon nede på gateplan, og nå begynner vi endelig å se resultater. Taket er brannsikra, ventilasjonsanlegget er snart ferdig, strøm er lagt opp, og nå sist har vi hengt opp ein ny himling. Dette prosjektet har pågått lenge, og nå begynner vi å lukte på mållinjen 🙂 Planlagt ferdigståelse er i august i år

Seilbåt update

Siden forrige innlegg har vi nå klart å samle inn over 60,000 kr! I tillegg har eieren av båten fått nyss i visjonen og har satt ned prisen med $5,000 USD for oss! Til sammen har vi nådd 38 prosent av målet for «fase 1», som er å kjøpe båten fra Filippinene. Tusen takk til alle som har vore med å bidra til denne visjonen, og eg vil gjerne invitere fleire til å ta del. Sjekk ut innlegget Fundraising til Seilbåt på Salomonøyene for meir info.

Siden sist har eg jobba mye med å bygge ein heilt ny nettside til YWAM Solomons som lanseres snart, og eg jobber med å bygge ein nettside for YWAM Solomons Support på norsk. Lederne fra YWAM Solomons har begynt å fundraise blant sine tilhengere i Sveits, og eg jobber med skipperen for å samle inn penger i New Zealand.

Vi har etablert et team på Salomonøyene og vi har mottatt vår første seilbåt! Båten som satte i sving heile sulamitten, den skada og forlatte SV Annaliese, har fått et nytt liv av den forrige eieren og har blitt donert til oss. Nå lærer gjengen på Salomonøyene seg å seile, og vi har fått mange viktige kontakter for fremtiden. Det viktigste for denne visjonen er lokalt eierskap, og med denne båten så begynner reisen for de lokale på Salomonøyene.

English EN Norwegian NO