Vi kjøper seilbåten!

Det er med stor glede at eg endelig kan annonsere at vi skal kjøpe seilbåten som eg har snakka om i de tidligere innleggene og som mange av dåke har vore med å bidratt til! Det er mye som har skjedd over sommeren, bl.a. at selgeren har gått ned i pris til $20,000 USD og et stort internasjonalt engasjement for Salomonøyene, som gjør at vi har tatt steget ut i tro og kjøper seilbåten for et nytt kapittel i YWAM Solomons historie. Det har vært ein lang reise med mye opp og ned, men nå er eg gira som aldri før og klar for å fortsette reisen.

La eventyret begynne!

Om mitt siste år i Norge har vært litt «kjedelig» så ser iallefall det neste året ut til å bli veldig spennende. Dette nye prosjektet kommer til å være et nytt og større eventyr, med nye og større utfordringer, som vil skrive et nytt kapittel i YWAM Solomons sin historie. Den store visjonen er å bygge egne båter og sende ut misjonærer til andre øyer, og ved å kjøpe denne båten tar vi det første steget inn i denne store visjonen. Båten vil fungere som ein prototype der vi lærer oss å seile og bruke båten, og som vil være med å bygge engasjement for veien videre på øyene.

Siste innspurt

Grunnen til at vi nå klarer å kjøpe båten er at YWAM Solomons kan bidra med halve kjøpesummen på den nye prisen, altså $10,000 USD. Her i Norge har vi når klart å samle inn 80,000 kr, som er omtrent $9,000 USD! Eg er så utrolig takknemlig til alle som har vore med å bidratt så langt. Det er ingen selvfølge at folk her i Norge vil bry seg om ein liten seilbåt på andre siden av jordkloden, når det er så mye aen som foregår i denne verdenen, men eg og mine venner på Salomonøyene er utrolig takknemlige.

Eg har vore frimodig og spurt etter penger for dette før, og eg vil benytte denne anledningen til å invitere deg til å bidra inn i den siste innspurten av innkjøpsfasen og begynnelsen av utrustingsfasen. Vi trenger 10 000 kr for innkjøpet av båten, og deretter for utrustingen. Men som sagt så kommer eg til å endre strategien for innsamlingen heretter, så dette blir siste gang eg ber om penger for dette prosjektet på denne plattformen. Om du har lyst til å bli med så er betalingsinformasjonen under:

Bankinfo:

YWAM Solomons Support
1506.63.28225

Nye nettsider!

Inn i den neste fasen er målet å nå ut til små til mellomstore bedrifter for å be om støtte. I den forbindelse har eg laga ein ny nettside for YWAM Solomons Support som heiter solomons.no. Sjekk ut den nye nettsiden for meir informasjon om prosjektet og foreningen YWAM Solomons Support.

Eg har og laga ein ny nettside til YWAM Solomons. Denne blei bygd først, og eg er veldig fornøyd med resultatet! Nettsidene er bygd på samme tema, så de ser ganske like ut, men eg lover at de har forskjellig innhold 🙂 Sjekk ut YWAM Solomons sin nettside her: ywamsolomons.org

Ny sesong i Ålesund

Denne sommeren har vore utrolig deilig og forfriskende, og eg har komt ut av den med ein ny energi og motivasjon til å fortsette med det eg holder på med. Det eg driver med har absolutt blitt satt i perspektiv denne sommeren når eg ser mine etablerte venner, men når eg ser i perspektiv på det eventyret eg er på så får det meg bare til å ville fortsette reisen.

Reisen min fortsetter på Salomonøyene, men dit kommer eg ikkje med det første. Eg er tilbake i YWAM Ålesund etter sommeren og her skal eg fortsette å jobbe som eiendomsutvikler på katedralen vår, samt at eg får tid til å forberede meg til å reise tilbake til Salomonøyene, og ikkje minst få klar denne båten til passasje.

Målet for sesongen i Ålesund er å gjøre ferdig de kritiske prosjektene eg har begynt på: Å gjøre ferdig renoveringen for kontorene på gateplan med YWAM Medical Ships Norge, Laget og YWAM Ålesund; å fullføre planleggingen for full rehabilitering av fasaden på bygget og sende inn søknad til kulturminnefondet; og å lage plantegninger for brannkonseptet for bygget. Og så er det alltid nok av ting som dukker opp underveis. Vi er i siste fase nå for å kunne åpne kontorene våre i første etasje. Nå skal vi bare ha inn ventilasjonsanlegget, lage hull i veggen og koble opp de siste delene. Vi satser på storstilt åpning ein gang i september!

Siste innspurt før møblene kommer inn på kontoret!

Takk!

Takk til alle som følger meg på denne reisa og viser interesse! Og spesielt takk til alle som er med å bidrar økonomisk! Uten dåke ville ikkje denne måten å leve på være mulig, og eg er veldig takknemlig for muligheten til å kunne vie 100% av min tid til å hjelpe Ungdom i Oppdrag her i Norge og i utlandet.

English EN Norwegian NO