Om Justice Water

Justice Water er et prosjekt under YWAM som sikter etter å gi reint drikkevann til alle på ein bærekraftig måte med ressurser som er tilgjengelige. Fokuset er på å trene opp lokale til å kunne fortsette med drikkevannprosjekter i sitt nærområde. Det handler om å utruste mennesker for å bedre sin egen og andres fremtid, ikkje bare å komme med kortsiktige løsninger.

Justice Water starta opp som et svar til den humanitære krisen i Haiti etter jordskjelvet i 2010. Etter den tid har de utvida arbeidet sitt i samarbeid med YWAM og har nå operasjoner i Haiti, den Dominikanske Republikk, Togo, Nepal, Myanmar, Kambodsja, Papua Ny-Guinea og Fiji. I 2016 har 25 000 mennesker fått reint drikkevann som resultat av arbeidet til Justice Water.

Justice Water i Papua Ny-Guinea

Papua Ny-Guinea er et heilt nytt satsingsområde for Justicewater. I samarbeid med YWAM Medical Ships ønsker de å starte opp et arbeid som kan nå de store behovene som finnes i landet. I begynnelsen baserer arbeidet seg rundt ein veldig enkel løysning med innkjøpte sawyer filter som skal deles ut til landsbyene. Ett slikt filter kan filtrere 3.8 millioner liter med vann, nok til å vare ein stor familie i årevis, eller nok til å fylle et olympisk svømmebasseng.  Etterkvart ønsker Justice Water å utvikle fremtidsretta løysninger som er bærekraftig for de lokale.

Justice Water har hatt mange prosjekter gående rundt i verden med blant annet sandfilter og regnvannstanker. Les meir på heimesiden deiras: justicewater.net

English EN Norwegian NO