Vi skal kjøpe ein seilbåt til Salomonøyene!

… Vent litt nå! Skulle ikkje vi bygge ein seilbåt på Salomonøyene? Jo, det skal vi fortsatt, men først ønsker vi å kjøpe ein båt som kan være som ein modell for arbeidet vårt og gi inspirasjon til å bygge. Drømmebåten dukka opp fortere enn forventa, og vi ønsker å gå til innkjøp av ein av de få Wharram Designs «Tama Moana 38» som finnes. Denne båten blei profesjonelt bygd på Filippinene, og er nå til salgs for 32,000 USD. I kulissene holder vi på med ein storstilt internasjonal innsamlingsaksjon som eg skal dele her på nettsiden når den er klar. I mellomtiden vil eg bare gi ein liten sneak peek på denne båten og det vi ønsker å utrette.

Etnisk design fra Salomonøyene

Wharram Design’s Tama Moana er faktisk inspirert av de gamle tradisjonelle polynesiske seilekanoene fra Salomonøyene. De er bygd av plank og epoxy, og har enkle løsninger på alt av utstyr ombord. Målet vårt er å kunne vedlikeholde og reparere denne båten sjøl, på Salomonøyene. Båten er 38 fot lang og har 4 køyer. Det er et veldig enkelt design med svært få komfortelementer, men eg meiner den passer perfekt inn i den eksisterende kulturen på Salomonøyene som er veldig enkel.

Transportbehov

Vårt (les YWAM Solomons) samfunnsutviklingsarbeid på Salomonøyene har blitt stadig utvida, og vi ser verdien av å ha vårt eget transportmiddel for å komme oss frem til de øde landsbyene som spør etter vår hjelp. Transporttilbudet på Salomonøyene er svært begrensa, med båttransport kun til de store øyene. Sjøl på de store øyene er det veldig dårlig transportmulighet med et manglende veinettverk, og mange landsbyer har båt som einaste transportmiddel.

Vi ønsker å kunne transportere både et arbeidscrew og fleire hundre kilo med utstyr til slike plasser, og vi tror at denne seilbåten vil kunne hjelpe oss med vårt arbeid.

Prosjektet videre

Eg har skrevet ein liten introduksjon på engelsk for dette prosjektet som du kan finne under «Solomon Sailing Missions» på heimesiden min. Videre ønsker eg å lage ein meir utfyllende beskrivelse enten på heimesiden min eller hos ywamsolomons.org. Ved siden av dette jobber vi med å få på plass ein fundraiser med et stort internasjonalt nettverk for seilere. Stay tuned for meir informasjon om det!

YWAM Solomons Support

Eg har og satt opp ein ny norsk forening som har til formål å samle inn penger til sånne prosjekter som dette til YWAM Solomons. Foreningen heiter nåke så originalt som «YWAM Solomons Support», og har fått organisasjonsnummeret 926 669 583. Om du vil være med å hjelpe oss i dette storstilte prosjektet kan du nå donere til den nye kontoen vi har satt opp. Eg håper at mange i Norge kan se verdien av det vi holder på med på Salomonøyene og ønsker å ta del i det ved å støtte oss økonomisk. Sjekk ut siden STØTTE på heimesiden min for meir informasjon 🙂

English EN Norwegian NO